Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Björkliden-anställd stämmer Jokarjo

En anställd på Björkliden i Laholm som fick tallrikar kastade på sig stämmer Bert Karlssons företag Jokarjo. Bland annat känner hon sig kränkt av ett uttalande som Karlsson gjort i en intervju kring bråket.

Söndagen den 8 november utbröt ett bråk på flyktingboendet Björkliden i Knäred. En man såg rött och började kasta mattallrikar.

De två kvinnor som var i tjänst blev livrädda och låste in sig i köket. En av dem skadade sin hand.

Hon har nu stämt Jokarjo AB, som driver boendet på Björkliden, till tingsrätten och vill ha sammanlagt 22 000 kronor i skadestånd.

Största delen av summan, 16 491 kronor, beskrivs som ett ideellt skadestånd. Bland annat vänder hon sig mot att Bert Karlsson i en intervju med Laholms Tidning sagt:

”Det händer sådana här grejer, men så länge det inte är knivar inblandade så är det väl ingen större fara.”

– Så jäkla nonchalant som Bert Karlsson uttrycker sig väntar han väl bara på en reaktion, säger kvinnans make som också är hennes juridiska ombud.

I stämningen beskrivs uttalandet som ”en synnerligen cynisk syn på personalöverfall”. Kvinnan upplevde det som ”djupt kränkande och förnedrande”. Maken säger:

– Det får inte vara så att ingen reagerar. Då reagerar vi.

Bert Karlsson säger till HP att han tycker att stämningen är ”tramsig”.

– Det grundar sig på ett tidningsuttalande som jag inte ens kommer ihåg om det stämmer. Och det är inget som går att använda i någon rätt, säger Bert Karlsson.

Han fortsätter:

– Om jag har sagt så där förstår jag inte vad som är negativt med det. Vad är det som är konstigt? Mycket har jag varit med om, men det här slår alla rekord.

Bert Karlsson hävdar att liknande saker händer dagligen och att Jokarjo ”inte kan ta ansvar för varenda invandrare som bråkar”. Han tycker att ersättningskraven borde riktas mot den som begått handlingen.

Så Jokarjo tänker inte betala skadeståndet?

– Självklart kommer vi inte att betala det, det förstår du väl själv.

Stämningen innehåller också en del där kvinnan kräver knappt 5 000 kronor som hon anser sig ha fått för lite i sjuklön. Där tas också upp sådant som brist på scheman och specificerad arbetstid.

– Den delen kan jag inte kommentera, säger Bert Karlsson.