Bil voltade på E 6 – hamnade på taket

Två trafikolyckor inom loppet om några minuter och bara några hundra meter från varandra har inträffat på E 6 mellan Kvibille och Getinge. En personbil och en skåpbil voltade och hamnade på taket.

ANNONS
|

Den första singelolyckan inträffade strax efter klockan 11 på tisdagsförmiddagen. En person uppges har färdats i bilen som har voltat.

Trafikolyckan inträffade i södergående riktning i höjd med Kvibille.

– Den första vi fick in var södergående och det var en skåpbil. Det är inte så allvarligt, en person är ute ur bilen och verkar oskadd. Bilen ligger på taket i diket, berättar Johan Wallin, inre befäl på räddningstjänsten i Halmstad.

Bara några minuter senare var olyckan framme igen, fast den här gången i norrgående riktning.

– Det är nog bara 500 meter från den första olyckan. Det ska vara väldigt halt på platsen, berättar Johan Wallin som vid tidpunkten inte hade fått fullständig info om olycka nummer två.

ANNONS

– Getingestyrkan tog den första olyckan och när Halmstad åker ut så kör de in i en annan olycka i norrgående. Den hade nog inträffat bara sekunder tidigare. Jag vet inte läget där än, men det pratas om att den bilen har voltat också. Den ligger i ett vajerräcke, säger Johan Wallin.

Vid 12-tiden kunde Johan Wallin bekräfta att två personer har förts till sjukhus med ambulans.

Polisens presstalesperson Thomas Fuxborg berättar mer om skadeläget för personen i personbilen, en kvinna i 60-årsåldern.

– Hon är förd till sjukhus för kontroll. Hon hade fått revbensfraktur på vänster sida, berättar Thomas Fuxborg.

Klockan 12.45 meddelade Trafikverket att det åter råder full framkomlighet.

ANNONS