Genrebild.
Genrebild. Bild: Pontus Lundahl

Bil körde in i räcke på E6

Under fredagsmorgonen har det varit flera olyckor på E6 i Kungsbacka. En man misstänks för drograttfylla i samband med en av dem. Körfält i södergående riktning fick stängas av och långa köer bildades.

ANNONS
|

Det var vid 05.39 som SOS Alarm larmade som en trafikolycka på E6 i södergående riktning. En bil hade kört in i sidoräcket i höjd med Hanhals.

– Alla ska ha kommit ut ur bilen, säger Fredrik Hjertén, larm och ledningsoperatör vid räddningstjänsten, strax innan klockan 06.

Misstänks för drograttfylla

Ambulans och polis larmades också till platsen. Enligt polisen ska tre personer ha färdats i bilen. Föraren, en man i 20-årsåldern, misstänks för drograttfylleri och vårdslöshet i trafiken i samband med olyckan, det skriver polisen på sin hemsida.

Ett körfält fick stängas av, och enligt Trafikverket ska det ha bildats långa köer. Först vid klockan 07.30 meddelade de att det återigen var full framkomlighet på platsen.

ANNONS

Flera bilar i krock

Drygt en timme senare kom larm om ytterligare en olycka i höjd med Svinholmen, strax norr om den första olycksplatsen. Även där larmades polis, räddningstjänst och ambulans.

– Det är två personbil som har krockat, det ska vara väldigt halt på platsen, säger Anders Helmborn, larm- och ledningsoperatör hos räddningstjänsten.

Ett körfält i södergående riktning fick stängas av i samband med olyckan och även där bildades långa köer. Vid klockan 08.30 meddelade Trafikverket att det återigen var full framkomlighet på platsen.

ANNONS