Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bristvara. Liksom tidigare somrar är det svårt att rekrytera sjuksköterskor till Hallands sjukhus. Det är fortfarande oklart hur vården kommer att se ut i sommar, men en tanke är att ha färre sjuksköterskor på akutmottagningarna.

Bestämt nej till höjda löner för nya sjuksköterskor

Löneprincipen kan inte offras i jakten på sjuksköterskor. Det menar Mats Eriksson (M) som inte är orolig över att minskad bemanning på akuten kommer att äventyra patientsäkerheten.

Regionstyrelsens ordförande är inte beredd att höja några ingångslöner för att få fler sjuksköterskor till sjukhusen i sommar.

– Är man nyutexaminerad och inte har någon erfarenhet, då har vi ett riktvärde som säger att det är 24 000 som gäller. Har man tidigare jobbat som undersköterska kan man få 24 500, säger han.

Mats Eriksson förklarar att det blir orättvist om oerfarna sjuksköterskor går in med en lön på 25 000 kronor och därmed har mer betalt än vissa som jobbat i ett par år.

– Vi är överens med Vårdförbundet att det ska finnas en lönespridning. För höga ingångslöner trycker ihop lönespannet, säger han.

Det handlar om mellan 500–1 000 kronor i månaden, är det inte värt det priset för att klara av att bemanna?

– Kostnaden kan tyckas liten om man räknar till någon person, men inte om man ska gånga det med 2 000 personer. 500 kronor mer i månaden för 2 000 blir en miljon. I månaden.

Men då räknar du med att alla ska få höjd lön i samma veva. Kan man inte bara rätta till löneläget i kommande lönerevisioner?

– Jo, men det är fortfarande så att ska man börja laborera med löneverktygen får det stora effekter för regionen som helhet. Trycker vi ihop lönespannet måste de som kommit in innan hålla avståndet. Blir det så hoptryckt kan en nyanställd gå förbi en som jobbat länge och då är klättringen igång.

Så det är bättre att lägga pengar på bonusar?

– Ja, det är en väldig skillnad, säger Mats Eriksson och hänvisar till att det handlar om tillfälliga engångskostnader.

Är ni inte rädda att ni tappar sjuksköterskor till andra landsting/regioner och kommuner som är villiga att betala 25 000 kronor?

– Det är bra att det finns olika arbetsgivare, men vi har landat i detta och det är det som gäller. Det är inget alternativ för oss att betala 25 000 till en helt nyutexaminerad.

Vårdförbundets oro för att patientsäkerheten hotas när akuten går på minimibemanning under en period då befolkningen i länet ökar delar han inte.

– Jag är inte orolig för säkerheten och i så fall får verksamheten flagga för det. Vi får försöka jobba med de medarbetare vi har och se till att andra yrkeskategorier kan göra jobb som både läkare och sjuksköterskor gör i dag, säger Mats Eriksson och tillägger:

– Det är alltid en besvärlig situation och en viss oro inför sommaren, men tittar man på i fjol gick sommaren betydligt bättre än man trott. Vi får hela tiden avrapporteringar om hur läget är och vi får vänta och se var vi landar.

Enligt Marianne Kondrup, Hallands sjukhus informationschef, pågår arbetet med att säkra bemanningen inför sommaren för fullt. Hur resultatet blir är oklart, men den akuta vården prioriteras.

– Vi återkommer senare under våren med en regiongemensam information med mer fakta kring hur vården i Halland kommer att se ut i sommar, meddelar hon.

Inte orolig. Mats Eriksson (M) tror inte att den minskade bemanningen på akuten över sommaren kommer att äventyra patientsäkerheten.