Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bert Karlsson akut till sjukhus

Skara-profilen Bert Karlsson fick under helgen åka akut in till sjukhuset efter att ha kräkts stora mängder blod, vilket GT var först med att uppmärksamma. – Det var fruktansvärt, fy fan, säger han.

Det var natten mellan lördag och söndag som entreprenören och Skara-profilen Bert Karlsson, 72, hastigt insjuknade och fördes akut till sjukhus, vilket GT tidigare har skrivit om.

I sitt hem hade han under natten börjat kräkas blod och snabbt bestämde sig paret att larma ambulans.

– Jag spydde blod två gånger och mådde inte bra. Så jag ringde sjukvårdsupplysningen, både de och ambulansföraren tänkte att det var magsår, så jag fick inte åka till sjukhuset själv. Hellre att åka in till sjukhuset en gång för mycket än för lite, det har alltid varit min princip, säger Bert Karlsson.

Han berättar att han själv tänkte att orsaken skulle vara magsår.

– Det är en jätterisk. Det kunde vara magsår och då kan det läcka ordentligt, säger han.

Bert Karlsson lades in på sjukhuset där han senare undersöktes genom bland annat gastroskopi.

– Det var fruktansvärt, fy fan. 

Sura uppstötningar länge

Han berättar att läkarna senare kunde konstatera att det rörde sig om en inflammation i tarmen, orsakad av för mycket syra.

– Jag har haft sura uppstötningar väldigt länge nu. Säkert ett halvår. Så jag behöver sluta med julmust, must, cider och rabarberkräm, det fungerar inte för mig. Just rabarberkräm gillar jag mycket, men jag får ta blåbär i stället, det går lika bra, säger han.

Under söndagen fick Bert Karlsson tillslut lämna sjukhuset - men senare i vinter ska han återvända för en ny kontroll för att säkerställa hans hälsotillstånd.