Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Händelsen på Östergårdsskolan är anmäld både till Arbetsmiljöverket och till polisen, uppger rektor Biljana Mackic.
Händelsen på Östergårdsskolan är anmäld både till Arbetsmiljöverket och till polisen, uppger rektor Biljana Mackic.

Barn skrämda när pojke attackerade personal på fritids

När personalen såg ett slagsmål mellan två pojkar utanför fritids valde de att ta bilder. En av pojkarna blev så arg att han tog sig in på fritids och skrämde upp barnen genom att skrika och hota personalen samt kasta ett saltkar som träffade en anställd i huvudet. Händelsen har anmälts till Arbetsmiljöverket.

Det var i början av oktober som personal på Östergårdsskolans fritids uppmärksammade ett pågående slagsmål mellan två av skolans elever. I syfte att senare kunna identifiera och anmäla förövarna tog personalen bilder genom fönstret.

En av eleverna såg detta och blev väldigt arg. Han gick fram till fönstret och slog med knytnävarna och ropade okvädningsord. Därefter tog han sig in i fritids lokaler och skrek på personalen att de skulle radera bilderna.

Barnen på fritids, som satt och åt mellanmål, blev rädda och några började gråta.

Anmält till Arbetsmiljöverket

Enligt den anmälan som har gjorts till Arbetsmiljöverket hotade pojken personalen. Han ska också ha greppat tag i ett saltkar som han kastade i huvudet på en av de anställda. Pojken stod då på två, tre meters avstånd. Saltkaret träffade den anställda i huvudet och en bula uppstod.

Skolan ser allvarligt på händelsen och menar att saltkaret lika gärna hade kunnat träffa personen i ögat eller ansiktet om inte hen hade böjt på huvudet.

Biljana Mackic, rektor på Östergårdsskolan, vill inte uppge ålder på de två pojkar som slogs, men säger att de inte tillhör fritids verksamhet.

– Det här råkade bara hända precis utanför fritids, säger hon.

Vill inte gå in på detaljer

Rektorn vill inte heller gå in på detaljer om vilken typ av hot det handlar om.

– Jag uttalar mig inte om den enskilda händelsen. Vi har överlämnat frågan till polisen, säger hon.

Efter händelsen så ska pojken självmant ha lämnat skolan. Biljana Mackic vill inte kommentera vilka åtgärder som sedan har vidtagits i just det här enskilda fallet.

– Men rent generellt vid den här typen av händelser så pratar vi naturligtvis med alla berörda, erbjuder samtalsstöd och vi jobbar också kontinuerligt med vårt värdegrundsarbete. Vi pratar regelbundet om hur vi hanterar vi olika typer av kriser när det gäller hot och våld.