Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Båt brann ute till havs

Tidigt på söndagsmorgonen larmades räddningstjänsten, kustbevakningen och sjöräddningssällskapet om en båtbrand ute till havs.

Räddningstjänsten, kustbevakningen och sjöräddningssällskapet fick larm om den brinnande fritidsbåten strax innan halv fyra på söndagsmorgonen.

— Båten har brunnit i havet utanför Östra stranden i Halmstad, i höjd med campingen, säger Peter Karlborg, räddningstjänstens inre befäl.

Båten ska ha legat ungefär 150 meter ut i vattnet. Strax efter halv åtta arbetade räddningstjänsten och kustbevakningen med att bärga båten till land. Kustbevakningens uppgift var också att se till att inga farliga ämnen skulle sprida sig i vattnet.

— Räddningstjänsten fick tag i en hjullastare, så vi fick dra in vraket till stranden med gemensamma krafter, säger Christian Carlsson, vakthavande befäl på kustbevakningen.

Polisen har upprättat en anmälan om brand och området har spärrats av för en teknisk undersökning.

Stor sökinsats

Under morgontimmarna har sjöräddningen och kustbevakningen genomfört en större sökinsats och genomsökt området med fyra båtar och en helikopter. Strax innan klockan åtta avslutades sökinsatsen.

— Ingen person saknas vad vi vet, vi vill bara säkerställa att ingen varit i vattnet. Sikten är god och vi har inte hittat något som tyder på att det ska vara någon där, säger Carl-Johan Tylegård, sjöräddningsledare på sjö- och flygräddningscentralen JRCC.