Ett lyckat evenemang. Arenachef Ola Magnusson vill inte att man fokuserar på siffrorna utan på den stora vinst som evenemanget var för Halmstad.
Ett lyckat evenemang. Arenachef Ola Magnusson vill inte att man fokuserar på siffrorna utan på den stora vinst som evenemanget var för Halmstad.

Arenan gick minus på Melodifestivalen

Halmstad arena gick back på att arrangera Melodifestivalen. Exakt hur mycket vill man inte berätta med hänvisning till avtalet med Live Nation. Men det handlar om en ”nettoförlust på 150 000–200 000 kronor”

ANNONS
|

Enligt Destination Halmstads räknemodell bidrog biljetterna till evenemanget med cirka 1,8 miljoner kronor i ”turistekonomisk omsättning”, alltså pengar spenderade på resmålet under evenemanget.

Men som HP kunde berätta så var biljettpengarna inte spenderade lokalt. Kommunen gick tvärtom minus när man hyrde ut arenan till det internationella eventföretaget Live Nation, som i sin tur fick biljettpengarna. Destinationsbolagets beräknade turistomsättning för biljetterna och den faktiska förlusten för Halmstad arena skiljer sig åt rejält då det visar sig att kommunen gick mellan 150 000–200 000 kronor minus på affären.

Vår begäran om att få ut de exakta summorna som offentliga uppgifter avslås.

–Att avslöja rakt av vad vi har för uppgörelse skulle bryta mot det avtal vi har med arrangören, säger arenachefen Ola Magnusson.

ANNONS

Efter att arenachefen har tagit frågan ytterligare ett varv internt får vi den ungefärliga summan som är en ”nettoförlust på mellan 150 000–200 000 kronor”. Då har arenan haft kostnader på ett antal hundra tusen kronor, samt en summa för investeringar som beräknas kunna återanvändas.

Även om ett företag vill hemlighålla avtal med kommunen så är frågan om det går?

–Det har prövats. En annan journalist hörde av sig och ville ta del av informationen och det var det avslagsbeslutet som även du fick, säger Ola Magnusson, som framhåller hur väl genomfört och viktigt evenemanget var för Halmstad.

– Vi får väldigt mycket tillbaka samtidigt som vi har kunnat hantera kostnaden i den totala budgeten, säger arenachefen.

ANNONS