Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/1

Antalet inlagda coronapatienter ökar

Antalet inlagda patienter som vårdas för corona i Halland fortsätter att öka. När regionen uppdaterade siffrorna efter nyårshelgen visar de att just nu vårdas 6o personer på sjukhus med covid-19.

Precis före nyårshelgen gick Hallands sjukhus upp i stabsläge för att klara det ökade trycket av coronapatienter. Då låg 51 personer inlagda på sjukhus i Halland.

När siffrorna under måndagen uppdaterades igen efter nyår visar det att nu är den siffran ännu högre. I nuläget är det 60 personer i Halland som vårdas på sjukhus för covid-19, vara fem på intensivvårdsavdelning. Men Hallands sjukhus säger att det inte finns någon uttalad maxgräns för hur många patienter de klarar av.

– Vi planerar hela tiden för att kunna ta emot fler akutpatienter med covid-19. Det handlar om flytta personal och ställa in övrig icke akut vård, säger Marianne Kondrup kommunikationschef för Hallands sjukhus.

Marianne Kondrup kan inte svara på i dag hur mycket extra personal som kallats in under nyårshelgen, för att klara av bemanningen. Inte heller om beslutet att ställa in icke akut vård kommer att behöva förlängas.

– Statistiken över hur vi bemannat vården under nyårshelgen är inte klar än. I dagsläget har vi sagt att den icke akuta vården ställs in under vecka 1 och 2. Om det blir förlängt kommer de patienter som berörs att meddelas i god tid, säger hon.

4 januari 2021

Totalt antal fall Covid-19: 13 003 (+623)

Medelålder fall 41,4 år

Inlagda på Hallands sjukhus med konstaterad covid-19 kl. 08:00: 60 (+9)

Varav inlagda på IVA kl. 08:00: 5 (-2)

Antal avlidna med Covid-19 sedan pandemins start (uppdateras tis-fre): 140 (+6)

Medelålder avlidna: 84,4 år

Källa: Region Halland