Antal sjukhusvårdade för covid-19 i Halland är på den lägsta nivån sedan den 27 mars.
Antal sjukhusvårdade för covid-19 i Halland är på den lägsta nivån sedan den 27 mars. Bild: TT/Arkiv

Antal vårdade på sjukhus för covid-19 fortsätter sjunka

Antal sjukhusvårdade för covid-19 i Halland är på det lägsta sedan den 27 mars. På onsdagen vårdades endast sju personer på sjukhus i länet, varav två på IVA.

ANNONS
|

Sedan i mitten av maj månad har antalet personer i Halland som vårdas på sjukhus för covid-19 legat på runt 20–25 stycken. Den 16 juni ökade antalet till 28 stycken, men sedan dess har siffran dalat.

Lägst antal sjukhusvårdade sedan i mars

I Region Hallands senaste uppdatering, onsdagen den 8 juli, framgår det att antalet sjukhusvårdade är 7 stycken – varav 2 på intensivvårdsavdelningen. Antalet vårdade på sjukhus är därmed på den lägsta nivån sedan den 27 mars.

På onsdagen rapporterade också Ekot att under 100 patienter vårdas på Sveriges intensivvårdsavdelningar för coronaviruset. Tidigare i år vårdades som mest 500 patienter på IVA, i dag är de 92.

ANNONS

Det råder fortsatt en epidemi i hela landet och Region Halland har varit tydliga med att det är viktigt att fortsätta följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer – sommar, semester och sol till trots.

LÄS MER:Folkhälsomyndigheten ser risk för coronaboom i Halland

Ytterligare tre dödsfall kopplat till covid-19

Sedan regionens senaste uppdatering, den 3 juli, har ytterligare tre personer avlidit till följd av covid-19. Därmed har totalt 76 personer dött av coronaviruset i Halland. 75 av dessa har tillhört en medicinsk riskgrupp. Medelåldern på de avlidna är 83,9 år.

Antal bekräftade fall i Halland är nu 1 629 stycken. Alltså 46 stycken fler än uppdateringen den 3 juli, då siffran var 1 583.

LÄS MER:Antalet bekräftade fall av covid-19 i Halland väntas ”sticka iväg”

LÄS MER:Region Hallands budskap inför sommaren: Sänk inte garden

ANNONS