Anna från Halland tog initiativ efter påskhelgens upplopp: ”Rör inte min polis”

Efter helgens kravaller runt om i landet där polisen mött hat och våld kände hon att det var läge att visa uppskattning.
– Man kan inte bara sitta och titta på, säger Anna Sellman som lämnade över blombuketter till polisen under helgen.

ANNONS

När Anna Sellman från Onsala i Kungsbackas kommun såg nyheterna om de upplopp och kravaller som präglat påskhelgen, kände hon att något måste göras. Tankar blev till handling och på annandagen åkte hon till polishuset i Kungsbacka för att lämna över blommor.

– Jag har själv varit civilanställd på myndigheten en gång i tiden. Och det känns lite futtigt när man ser alla poliser som skyddar oss och vår yttrandefrihet, hur de möts av detta enorma hat. Att ge blommor skyddar kanske inte, men de måste i alla fall få veta att de är uppskattade, säger Anna Sellman.

ANNONS

Vill få med sig fler

Hon startade ett konto på Facebook och har delat klipp på sociala medier. Hashtaggen lyder ”Rör inte min polis”, och förhoppningen är att få med sig fler att visa uppskattning för polisen.

– På Tik Tok fick jag över 28 000 visningar på bara ett dygn, berättar hon.

Är detta något du gjort tidigare?

– Nej, det här kom upp nu i samband med kravallerna. Kanske kan det sprida lite ljus i mörkret. Och jag har inte sett att hashtaggen finns sedan tidigare, säger Anna Sellman.

Glada för gesten

Polisen i Kungsbacka har själva delat foton på blombuketterna i sina kanaler på sociala medier med uppskattande ord. På annandag påsk var det inte många på plats inne i polishuset, men stationsbefäl Camilla Kreuger tog emot buketterna och var glad för initiativet.

– Det är fint, och man blir ju alltid glad av att få blommor. Även om det är på grund av tråkiga omständigheter, säger hon.

ANNONS