Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/4

Alexander fick vargen på bild

Vargen som skadade två får svårt i en hage i Göstorp, gav sig upp på vägen när Alexander Olofsson var på väg hem. Han fick stanna bilen och blev synad av rovdjuret.

När Alexander Olofsson lämnat sitt arbete i Öringe för dagen och var på väg hemåt i bilen märkte han något stort i ögonvrån.

– Jag tyckte att det såg ut som en stor och konstig hund, säger han och fortsätter:

– Jag bromsade in ganska kvickt, den var på väg mot vägen och när den kom upp på körbanan så stannade den till och glodde på mig. Då gick det upp för mig att det var en varg, säger Alexander Olofsson.

Händelsen inträffade i måndags vid fem-tiden, samma dag som det kommit rapporter till länsstyrelsen om att en varg ska ha rört sig vid Stjärnarp och Eldsberga.

– Det var riktigt fräckt, jag har bara sett varg på djurpark och det är väl få förunnat att få se en vild varg. Den var inte så aggressiv eller så skräckinjagande som jag trodde att en varg skulle vara. Jag har ju hört om vildsvin som varit rasande och gått och puttat på bilar, säger han och fortsätter:

– Vargen var stor men den verkade mest vara lika nyfiken på mig som jag var på den. Jag var lite sugen på att kliva ur bilen och gå fram för att klappa den, säger Alexander Olofsson lite skämtsamt.

Läs mer:

Vargen stannade till vid vägkanten innan den fortsatte sin färd över höstrapsen och Alexander knäppte några bilder med mobiltelefonen. Någon vana att se varg har det inte blivit för honom efter måndagseftermiddagen.

– Vi brukar inte mötas där i korsningen på vägen hem, tyvärr, säger han.

Vargen lär sedan ha fortsatt mot trakterna runt Göstorp för att under natten mot tisdagen bita två får i huvudet, en tacka och ett stort lamm, som HP rapporterade om i går.

Efter det har länsstyrelsen fått in något enstaka tips på vargobservationer men inget som har gått att bekräfta eller koppla ihop till vargen som rört sig i Laholm.

– Jag får spana ut över länsgränsen och kontrollera med kollegor för att se om den vandrat vidare in i något annat av länen om några dagar, säger Martin Broberg, naturvårdshandläggare på länsstyrelsen som arbetar med rovdjursfrågor.