60-åring visade penisen för mammans hemtjänst

När hemtjänstpersonalen skulle lämna den åldriga kvinnans hem satt hennes son i en stol och ställde ett par frågor. Samtidigt höll han ut sin erigerade penis genom shortsbenet.

ANNONS
|

Det var i december förra året som den kvinnliga hemtjänstarbetaren var hemma hos en brukare. Brukarens son, en man i dryga 60-årsåldern, bodde hemma hos modern.

När hemtjänstarbetaren var klar för kvällen och var på väg ut från lägenheten blev hon stoppad av mannen. Han frågade henne bland annat om hon skulle arbeta under den kommande helgen. Vad som hände därefter har de olika meningar om.

Enligt hemtjänstarbetaren svarade hon på mannens frågor, varpå han sa att hon skulle sova så gott när hon kom hem. Då såg hon att hans erigerade penis var framme. Han hade då tagit fram den genom benet på shortsen.

ANNONS

Mannen förnekar att han visade penisen. Han säger att han hade långa träningsbyxor på sig den aktuella kvällen, men det avfärdas av Halmstads tingsrätt som en efterhandskonstruktion.

Nu döms mannen för sexuellt ofredande till 60 dagsböter á 140 kronor, totalt 8 400 kronor. Offret krävde skadestånd på 5 000 kronor för kränkningen, men fick inte det. Ett sexuellt ofredande som enbart består i att någon blottar sig anses sällan vara en så allvarlig kränkning att offret har rätt till skadestånd.

ANNONS