41-åring vill frikännas från sexköp av barn

Den 41-årige Halmstadbon dömdes till fyra års fängelse för våldtäkt och sexköp av barn. Nästa vecka ska fallet upp i hovrätten, där mannen vill frikännas och åklagaren vill se skärpt straff.

ANNONS
|

Det var i slutet av juni som en 41-årig Halmstadbo dömdes för två fall av våldtäkt, grovt förtal, köp av sexuell handling av barn i två fall och 20 försöksbrott. Straffet blev fyra års fängelse.

Nästa veckaska fallet upp i hovrätten efter att flera parter överklagat domen. 41-åringen vill frikännas på de flesta punkterna, få en annan bedömning av gärningarna och få ett betydligt lindrigare straff. Åklagare Jon Lindahl var nöjd med tingsrättens syn på bevisningen, men anser att straffet bör skärpas.

Samma dag som domen föll träffade Hallandsposten"Klara", en av de drabbade flickorna.Hon berättade om den situation hon var i när mannen tog kontakt med henne. Hur hon lurades att träffa honom, sälja sex och hon trodde att det var hennes fel.

ANNONS

I efterhandhar hon insett att han utnyttjade henne med vetskapen om att hon inte hade något att sätta emot.

När han hängde ut henne i en sexannons på nätet slutade det med att han självåktefast. Ytterligare en utsatt flicka kunde hittas och han dömdes i tingsrätten för två fall av våldtäkt mot henne, brottsom han vill frikännasfrån.

"Klaras" berättelse bedömdes som väldigt trovärdig i den fällande dom som nu ska prövas i nästa instans.

ANNONS