24-åring nekades vård – skaffade pistol

24-åringen ville in på avgiftning men fick nej. Då skaffade han en pistol, med syfte att bli häktad.

ANNONS
|

Den 24-årige Halmstadbon förklarade för tingsrätten att han hade knarkat mycket och blandat olika typer av droger under en veckas tid. Den där oktoberdagen förra året mådde han ”skitdåligt” och var rädd att han skulle dö för att han hade knarkat så mycket – därför vände han sig till sjukhuset för att få hjälp.

Enligt 24-åringen nekades han vård eftersom han hade för många droger i kroppen. I brist på bättre idéer följde 24-åringen sina vänners råd och skaffade en pistol. Därefter gick han och satte sig i en källare på Andersbergsringen, medan en av vännerna larmade polisen.

I polisförhören har 24-åringens berättelse förändrats något, men under rättegången förklarade han att den senaste versionen är den sanna – och de olika uppgifterna har han lämnat för att skydda sina vänner som hjälpte honom att skaffa vapnet.

ANNONS

24-åringen döms nu för vapenbrott, samt ett flertal narkotikabrott, olovliga körningar och tre fall av rattfylleri.

Tingsrätten i Halmstad skriver i domen att de brott som 24-åringen har gjort sig skyldig till motsvarar ett straff på sex månaders fängelse. 24-åringen behöver dock inte skaka galler – hans straff blir skyddstillsyn med särskild behandlingsplan.

Inte 24-åringen emot, som säger sig vara villig att genomgå lämplig behandling. Han ska dock vara omhändertagen fram till dess att vården påbörjas.

ANNONS