Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Genrebilder Varbergs tingsrätt Bild: Annika Karlbom
Genrebilder Varbergs tingsrätt Bild: Annika Karlbom

19-åring nekar till mordförsök på bröllop

En ung man från Falkenberg har häktats för ett mordförsök vid ett bröllop i Knäred för en dryg vecka sedan. Den misstänkte 19-åringen nekar till brott.

Under bröllopsfesten i Knäred lördag 15 augusti blev en 35-årig man knivskuren och förd till sjukhus. Polisen utreder knivattacken som ett mordförsök.

Gärningsmännen – enligt polisen ska de ha varit flera – hade lämnat platsen när polisen kom dit, men i torsdags greps en misstänkt ung man från Falkenberg. I helgen ställdes han inför en häktningsdomare i Varbergs tingsrätt.

Högre misstankegrad

19-åringen nekade till brott. Därefter hölls förhandlingen bakom stängda dörrar.

Domstolen beslutade att häkta honom på sannolika skäl, den högre misstankegraden, misstänkt för försök till mord. Enligt åklagaren finns det annars risk för att han på fri fot skulle undanröja bevis eller fortsätta begå brott.

Dömd flera gånger tidigare

Den nu häktade mannen är trots sin ringa ålder redan välkänd för polisen.

Han har dömts för brott vid tre tillfällen de senaste två åren. Det har bland annat gällt olaga hot, ofredande, misshandel och flera stölder. Han har straffats med böter och ungdomstjänst i två omgångar.

Den knivskurne är en 35-årig man från Västergötland. Han fick vård på sjukhuset och har enligt polisen inga livshotande skador.