Kritisk. Vårdförbundets ordförande Camilla Tellström hade hellre sett att de miljoner som läggs på bonusar och extraersättningar under sommaren hade lagts på långsiktiga lösningar.
Kritisk. Vårdförbundets ordförande Camilla Tellström hade hellre sett att de miljoner som läggs på bonusar och extraersättningar under sommaren hade lagts på långsiktiga lösningar.

Över tio miljoner har lagts på bonusar

Notan för alla olika typer av bonusar och ersättningar som Region Halland tar till för att bemanna vården under sommaren landade i år på över tio miljoner. Dessutom mer än dubblades notan för inhyrd personal.

ANNONS
|

Region Halland har i flera års tid erbjudit olika former av bonusar och ersättningar för att öka sina chanser att bemanna vården i semestertid.

Läs även:Vårdanställda som ”sålt” semester nekas ledigt Pensionärer och föräldralediga som går in och jobbar får extra betalt och sommarvikarier som jobbar hela sommaren utan att ta ledigt får en bonus. Fast anställda som skjuter på sin semester ersätts med mellan 12 000 och 30 000 kronor beroende på hur många veckor man är villig att förskjuta. När notan för sommarenhar summerats står det klart att alla bonusar och ersättningar har kostat regionen över tio miljoner kronor i år, jämfört med drygt åtta miljoner i fjol.

116 pensionärer ryckte in och jobbade, mot 86 i fjol, mot en extra ersättning per timme. Den extra timkostnaden gick loss på 633 000.

Extraersättningen till anställda som bryter sin föräldraledighet för att gå in och jobba ökade i år och landade totalt på 516 000 kronor.

195 medarbetare,mot 177 i fjol, valde att förskjuta sin semester. Totalt handlar det om 355 veckor varav sjuksköterskorna står för 324 veckor och undersköterskorna för 24. Övriga är administrativ personal. Kostnad: 4 263 000 kronor.

ANNONS

Dessutom hardeltidsanställda som gått upp till heltid över sommaren fått en extra ersättning. Kostnad: 2 448 000.

45 sjuksköterskor – 10 färre än i fjol – har jobbat hela semesterperioden utan ledigt och för detta fått en extra bonus. Kostnad: 633 000 kronor.

I sommar har regionenför första gången även erbjudit en extra timlön på 600 kronor till sjuksköterskor som varit villiga att ta extrapass på akutmottagningarna i Halmstad och Varberg. Kostnad: 2,1 miljoner.

Dessutom har distriktssköterskor som förstärkt akutmottagningen fått extra ersättning, liksom barnmorskor som haft beredskap nattetid i hemmet. Kostnad: cirka 100 000.

Utöver alla extra ersättningar har kostnaden för inhyrda läkare och sjuksköterskor skjutit i höjden i sommar. Det handlar om mer än en fördubbling. 44,4 miljoner har lagts på bemanningspersonal, jämfört med 20,7 miljoner i fjol somras.

Vårdförbundet är, liksom tidigare, kritisk mot alla lösningar som är av tillfällig karaktär.

–Dessa pengar måste vi i stället lägga på långsiktiga lösningar för att göra Region Halland till en mer attraktiv arbetsgivare så att vi lyckas anställa mer personal, säger Camilla Tellström, ordförande.

ANNONS