Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

 Bild: Stefan Hörberg/Rithuset AB
Bild: Stefan Hörberg/Rithuset AB

Åtta nya dödsfall inrapporterade i Halland

Den andra vågen har drabbat Halland hårt. Under onsdagen rapporterades åtta nya dödsfall i Halland in. Den högsta dygnssiffran hittills. Läget i länet beskrivs nu som värre än någon gång under våren.

Dagen före julafton rapporterade Region Halland in åtta nya dödsfall med covid-19. Det är den högsta antalet inrapporterade dödsfall hittills. Den gamla högsta noteringen kom bara för en vecka sedan. Då det rapporterades det in sju nya dödsfall i Halland med covid-19. Även antalet inlagda patienter på sjukhusen i Halland är fortsatt högre än vid något tillfälle i våras.

– Utifrån siffrorna över inlagda och avlidna så är det ett värre läge nu än vad det var under våren, säger Johanna Wiechel-Steier kommunikationsdirektör på Region Halland.

Samtidigt säger Johanna Wiechel-Steier att vården är bättre förberedda nu än vad de var i våras.

– Det finns inarbetade rutiner och nya behandlingsmetoder att tillgå nu, Så ur den aspekten ser det bättre ut, säger hon.

Något som oroar är dock den höga smittspridning som fortsatt råder i Halland. Det finns inte heller några tecken på att det håller på att mattas av. Snarare tvärtom då det finne en stor oro att smittspridningen ska öka ytterligare under jul- och nyårshelgen.

– De senaste veckorna har vi sett en ganska kraftig ökning. Innan var siffran runt tio procent positiva provsvar på det som testade sig. De senaste veckorna har den siffran varit 15 procent, säger Johanna Wiechel-Steier.

23 december 2020

Totalt antal fall Covid-19: 10435 (+241)

Medelålder fall: 41,3 år

Inlagda på Hallands sjukhus med konstaterad covid-19: 36 (-2)

Varav inlagda på IVA kl. 08:00:5 (+1)

Antal avlidna med Covid-19 sedan pandemins start: 134 (+8)

Medelålder avlidna: 84,4 år

Källa: Region Halland