Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Åklagaren bekräftar: Avlidna vid storbranden var gästarbetare

De två personer som dog i samband med storbranden på Östra stranden i Halmstad var litauiska gästarbetare. Det bekräftar nu kammaråklagare Henrik Kindlund.

Polisen har länge arbetat efter teorin att de två män som dog i samband med branden vid Stugcentralen på Östra stranden i Halmstad var litauiska byggarbetare. I slutet av förra veckan berättade kammaråklagare Henrik Kindlund, ansvarig förundersökningsledare, för tidningen att de två offren till slut var identifierade.

– Identiteten är fastställd, men jag har ingen uppfattning om huruvida närstående är informerade så jag vill inte gå in mer på det, sa han då.

Under tisdagsförmiddagen bekräftade Henrik Kindlund att de två männen var gästarbetare, något som SVT Halland var först med att berätta.

– Vi har bekräftat identiteterna och det var, precis som vi misstänkte, två litauiska gästarbetare som ska ha varit på den här adressen, säger Henrik Kindlund till tidningen.

LÄS MER: Efter branden i natt – mordoffret har inte identifierats

Obduktionerna av de två döda personerna är genomförda, men resultaten är ännu inte klara och man kan därför inte säga något om dödsorsaker.

En 27-årig Halmstadbo greps i ett tidigt skede och häktades samma vecka, misstänkt för mord och grov mordbrand. Då begärde Henrik Kindlund att han skulle häkta i en månad, och så blev det också. Nu har åtalstiden förlängts med ytterligare en månad.

– Vi håller fortfarande på med informationsinhämtning och hämtar in ytterligare vissa förhör. De som har intressanta uppgifter genomför vi ytterligare förhör med, vi har genomfört en mängd teknisk undersökning och väntar på resultaten från obduktionen. Det är där vi står nu. Det är ett omfattande ärende gällande grova brott, så utredningen ska genomföras med noggrannhet och det tar sin tid, sa Kindlund till tidningen i fredags.

LÄS MER: 27-årige mannen begärd häktad för mordet på Östra stranden

LÄS MER: Misstänkta för mord och grov mordbrand ska begäras häktade under fredagen