Åklagare kräver skärpta straff för blodigt knivdåd på bröllop

Det blir en ny rättegång om det blodiga bröllopsdådet i Knäred. Åklagarna vill att alla tre gärningsmännen ska dömas för mordförsök till strängare straff. Offret vill få högre skadestånd.

ANNONS
LocationKnäred||

En bröllopsgäst överfölls av tre män med kniv i samband med festligheterna i Knäred i augusti förra året.

Offret, en 35-årig man, överklagar nu Halmstads tingsrätts dom. Hans advokat framhåller att mannen utsattes för livsfarligt våld. Risken för blödningschock var överhängande, vilket är ett livshotande tillstånd.

Begär högre skadestånd

Advokaten vill att männen ska betala 125 000 kronor i skadestånd till offret för kränkningen de utsatte honom för. Det är fem gånger mer än vad tingsrätten beslutade om.

Även åklagarduon överklagar tingsrättsdomen. De vill att hovrätten dömer männen för försök till mord och ger alla tre, särskilt den drivande 19-åringen, längre fängelsestraff.

Slag och knivhugg

19-åringen som högg med kniven dömdes av tingsrätten till fängelse i ett år och åtta månader för grov misshandel. Hans medhjälpare, 19 och 21 år, fick skyddstillsyn och en månads fängelse för misshandel. Alla tre kommer från Falkenberg.

ANNONS

Åklagarna hävdar att trion agerade tillsammans och i samförstånd. Enligt åklagarna färdades männen i bil från Falkenberg till Knäred enbart för att angripa 35-åringen. De prejade hans bil och överföll honom med slag och knivhugg.

Nekar till brott

Åklagarna framhåller att kumpanerna var medvetna om att 19-åringen var beväpnad och dessutom likgiltiga för att offret lämnades med livshotande skador i en blodig pöl.

Männen har hela tiden nekat till brott. De uppger att de inte var i Knäred den aktuella dagen.

LÄS MER:Tre unga män döms till fängelse för knivdåd på bröllop

LÄS MER:Nu börjar rättegången om bröllopsdådet

ANNONS