Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Älgar på vift i centrala Halmstad

Morgonpigga möttes av en ovanlig syn i centrala Halmstad under söndagen. I Picassoparken kom två älgar strosande. Senare syntes älgarna återigen i centrum, denna gång vid Slottsbron.

Det var under morgontimmarna som de två älgarna kom gåendes på gång- och cykelbanan i höjd med övergångsstället på Viktoriagatan. Den ovanliga händelsen fångades på film av Nehat Bregaj som filmade djuren från sin bil.

Älgarna syntes också till vid Gamletull där en läsare fotograferade när en av dem kom gåendes längs en grusgång. Ytterligare en tipsare vittnar om att två älgar skymtats i grönområdet på Linehed under söndagen. Enligt vittnet ska de ha rört sig i riktning mot Andersberg.

Älgarna fortsätter att strosa i centrum

På söndagseftermiddagen hörde ytterligare en läsare av sig till HP efter att ha sett älgarna spatsera omkring i centrum. Enligt vittnet kom dem från Slottsparken, gick över bron och tog sedan vänster på Strandgatan.

Det är andra tillfället på kort tid som HP fått rapporter om älg som letar sig ut ur skogen. Tidigare i veckan berättade tidningen om en älg som tog sig ett dopp i havet utanför Ringenäs golfklubb.