Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Älg inne i centrala Halmstad

En älg siktades vid åttatiden på fredagsmorgonen inne på Väster i Halmstad. Den rapporteras ha orsakat trafikstörningar på Karlsrovägen.

Många Halmstadbor på väg till jobbet har lagt märke till älgen som har irrat sig runt på flera platser i centrala Halmstad.

– Det är en väldigt förvirrad älgkalv som letar efter sin mamma. Den kryssar mellan bilarna, är väldigt stressad och påverkar trafiken, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson.

Älgen har setts springa omkring på bland annat Magnus Stenbocks väg och Karlsrovägen och många privatpersoner har slagit larm till polisen. Enligt den senaste uppgift polisen fick så tog sig älgkalven in på Västra kyrkogården.

– Vi har ingen bil som är ute på detta, så förhoppningsvis lyckas älgen ta sig ut på egen hand snart. Skulle det här fortsätta för länge så kanske man måste ringa en jägare till slut, säger Peter Adlersson.

Enligt SVT Halland föstes kalven ut från kyrkogården och satte fart i riktning mot Flygstaden. Därefter har spåren kallnat.

– Vi har inte fått några fler samtal om det och det ledde inte till någon åtgärd från vår sida, så det verkar som att den har lyckats ta sig ut på egen hand.