Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Håll ut - snart kommer ryssvärmen

Snart byts regnmolnen ut mot solsken och värme igen. I slutet av helgen väntas ett högtryck som just nu ligger över Ryssland och Vitryssland och växa sig starkare över Sverige. – Det kan bli högsommartemperaturer, säger meteorologen Christoffer Hallgren.

Högsommarvärmen är på väg tillbaka till Sverige efter en vecka av mindre bra väder. I nästa vecka kan det bli tal om liknande temperaturer som fick svenskarna att rota fram både badbyxorna och sommarkläderna från garderoben i början av maj.

Det gäller dock att ha lite tålamod. Fredagen väntas ge både regn och kyligare temperaturer innan det väntas bli bättre och bättre.

För alla som ska springa Göteborgsvarvet under lördagen väntas bra löparväder med uppehåll och temperaturer på cirka 12 till 16 grader.

Under söndagen förväntas sedan ett högtryck som just nu ligger över Ryssland och Vitryssland att svepa västerut mot Skandinavien.
– Det är fortfarande lite osäkert hur mäktigt högtrycket kommer att bli. Det beror lite på hur det orkar hålla emot en del regnområden som sveper in från Nordsjön och Atlanten, säger Christoffer Hallgren på vädertjänsten Foreca.

Håller i sig i flera dagar
Redan under söndagen väntas Västsverige få solsken och temperaturer på upp mot 23 grader.
Under måndagen väntas sedan ett litet bakslag innan högtrycket brakar på och bygger på sina muskler under tisdagen.

– Runt Västkusten är det lite osäkert kring hur varmt det kommer att bli. I de östra delarna av Götaland kommer vi säkert att kunna få högsommartemperaturer som kan överstiga 25 grader. Om högtrycket kan hålla borta regnområdena skulle det kunna bli lika varmt i Göteborgsområdet också, men annars blir det förmodligen max 22-23 grader, säger Christoffer Hallgren.

Det fina vädret väntas hålla sig i flera dagar. Hur vädret blir den kommande helgen är osäkrare.
– Desto längre fram i tiden vi kommer desto osäkrare blir prognoserna. Det som är klart är att det ser ut att bli varmare väder än det som vi har haft de senaste dagarna, säger Christoffer Hallgren.