Gunnar firade med konsert i Varbergs kyrka

När körprofilen Gunnar Törnqvist firade 60 år blev det naturligt att göra det med en önskekonsert i kyrkan. Det blev alltifrån kända psalmer till moderna sånger.

ANNONS
|

Det var fullsattbland bänkarna i Varbergs kyrka under lördagseftermiddagen när önskekonserten "Du är aldrig ensam" framfördes med Varbergs kammarköri och med körmedlemmen Gunnar Törnkvists 60-årsfirande. Istället för presenter ombads gästerna sända in ett bidrag till Läkare utan gränser. Nästan 400 besökare kom på konserten. Kerstin Aronius var kyrkovärd under dagen och var glad att se så mycket besökare. Honmenar att intresset för kyrkans aktiviteter har ökat på sistone.

– Oj, vilken fantastisk konsert. Det är fint att se att människor hittar tillbaka hit, här finns trygghet.Tron är kolossalt viktig, säger Kerstin Aronius.

För den som är intresserad av Varbergs körliv och kyrkomusik ärGunnar Törnqvist ett känt namn. Som medlem i Varbergs kammarkör har han varit med och arrangerat många konserter och evenemang, nu senast Blanka Varberg Choir Festival. Han har en bakgrund somlärareoch hardrivit bokförlaget Argument som har gett ut mycket läromedel och andlig litteratur.Idag arbetar han som föreläsare och coach.

ANNONS

LÄS MER:

Dagens konsert blev ett varierat program med stycken från olika tider och epoker. Det blev fugor av Bach, visor och mer modern populärmusik på temat ensamhet, och vikten avatt finnas till för varandra. Organisten Johannes Landgren framförde en suggestiv orgelimprovisation, och gjorde ett framförande avden tjeckiske 1900-talstonsättaren Petr Ebens mystiska verk "Zlate okna" med trumpetaren Paul Spjuth. Gunnar sjöng själv Mauro Scoccos powerballad "Du är aldrig ensam" och fick en hälsning från brodern Henrik, som framförde Mikael Wiehes "Den jag kunde va". Kören sjöng visor och klassisk kyrkomusik, och publiken fick delta i psalm 217.

– Det har varit ett väldigt fint program idag. Jag känner mig lycklig, konstaterarGunnar Törnkvist, som är märkbart rörd över det stora antalet besökare och all musik.

Efter konserten fortsatte firande medbankett i Varbergs stadshotell med smörgåstårta och dryck för alla som var intresserade.

ANNONS