Skjutning i Angered – en person skadad

En person uppgavs ha blivit skjuten i Agnesberg under måndagskvällen. En man påträffades skadad och fördes till sjukhus.
– Han lämnade sjukhuset ganska omgående så det verkar inte ha varit en allvarlig skada, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg. Polisen efterlyser nu vittnen till mordförsöket.

ANNONS
|

Polis och ambulans larmades till platsen vid 18.51 på måndagskvällen efter en skottlossning i Agnesberg i Angered. En person blev skadad i samband med händelsen.

– Det är med all sannolikhet en skjutning som skett, det har hittats saker på plats som tyder på det, sa Christer Fuxborg.

Vad som hittats vill polisen inte gå ut med.

Den skadade mannen är i 35-årsåldern och skjutningen ska enligt polisen ägt rum inne i en verksamhet. Enligt förhör med den skjutne mannen och ett vittne ska gärningspersonen lämnat platsen med ett fordon, men där går uppgifterna isär.

– Det finns uppgifter att man hört en moped eller en bil. Uppgifterna går isär hur man lämnat platsen. Det finns ingen som direkt sett hur gärningsmannen lämnat platsen, säger Christer Fuxborg.

ANNONS

Hur många gärningsperson det rör sig om vill polisen inte säga i nuläget. Den skadade mannen hördes på nytt under tisdagen men är knapphändig med att ge polisen information.

– Det kommer inte fram så mycket nytt och det ger inte så mycket när vi inte får reda på var vi ska börja leta, säger Christer Fuxborg.

Kunde lämna sjukhuset

Mannen fördes från platsen med ambulans och är hörd om händelsen.

– Han var mycket lindrigt skadad och lämnade sjukhuset ganska omgående, säger Christer Fuxborg.

Polisen har inte gripen någon ännu och har heller inte fastställt någon som är misstänkt för dådet.

Polisen arbetade under kvällen på platsen för att säkra spår och förhöra vittnen. Tekniker befann sig också på plats för att samla bevis.

– Vi håller förhör med vittnen som har varit i närheten och sett lite detaljer. Sedan ser vi på möjligheten att titta på övervakningskameror, som man brukar göra i händelser som den här, och se om vi kan säkra några spår därifrån, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg.

Polisen har ett signalement som de inte vill gå ut med.

– Vi ska se om övervakningen kan bekräfta eventuella signalement, säger Christer Fuxborg.

ANNONS

Sökte av området med helikopter

Polisen sökte av området med helikopter under måndagskvällen och det var mycket personal som engagerade sig i händelsen.

Under tisdagsmorgonen meddelade polisen att brottsplatsavspärrningen är hävd.

Polisen vet inte om skjutningen kan kopplas till andra händelser.

– Vi vill inte binda fast oss vid en teori just nu utan jobbar öppet och ser på om det har varit något tidigare i dag eller i veckan, säger Christer Fuxborg.

Polisen uppmanar alla som sett eller hört något avvikande vid tidpunkten för skjutningen att höra av sig.

LÄS MER:Polisen om Järntorget: Våra resurser räcker inte till

ANNONS