Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Girls Skate Weekend i Varberg

Under helgen samlas närmare 50 tjejer i Varberg för att vara en del av Girls Skate Weekend. Ett evenemang som ska lära tjejer att ta plats och knyta kontakter.

Tjejerna ska ta över rampen. Det var budskapet som gick ut i sociala medier under våren när Helena Selander och Ulrika Kallin bestämde sig för att anordna en tjejskejt i Varberg. 
— Det blev ett så stort gensvar att jag insåg att vi nog måste göra ett evenemang av det här, säger Helena Selander. 
Under helgen samlas de skejtande tjejerna på en skola i Varberg för att möta vänner, gå på föreläsningar och prova på olika aktiviteter. Men framförallt ska det skejtas.
— Det kommer tjejer från hela Sverige. Vi blir nästan 50 stycken och åldrarna är blandade från fem till sextio år. 
Vid tvåtiden under torsdagen började skejtarna droppa in. Bland de första på plats var Angelica Sjölander 27 år och vännen Alinde Räfting 21 år. 
— Jag tycker det är grymt bra med Girls Skate Weekend. Det blir en gemenskap och vi får möjlighet att knyta kontakter med andra tjejer som skejtar, säger Angelica Sjölander. Hon arbetar tillsammans med Alinde Räftig för att locka fler tjejer till tjejskejten på Bunkerberget skathall Göteborg. 
Matilda Persson 14 år tycker det är jätteroligt att få vara med på Girls Skate Weekend. 
— Jag blir inspirerad av att se andra tjejer skejta och förhoppningsvis inspirerar jag också, säger hon. Att några av deltagarna är närmare 60 år tycker hon är "as coolt" och hoppas själv att hon skejtar i den åldern. 
I Helgen kan ni se tjejerna skejta i Rampen vid Hamnplan och under sommaren kommer det anordnas tjejskejt varje torsdag.