Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Gängledare dödshotade sin mamma med kökskniv

Gänget satte skräck i flera samhällen. De utrustade sig med tillhyggen som de gick till angrepp med. Ledaren drog sig inte för att misshandla och dödshota sin egen mor med en kökskniv. - Om jag menat allvar så hade hon varit död nu, har han sagt i förhör.
KUNGSBACKA. Den upprensning som polisen genomförde för något år sedan i Frillesås gav ingen längre effekt.
Senaste året har nio ungdomar, 16 - 21 år, från Frilles-ås, Fjärås och Kungsbacka terroriserat unga killar. Tillsynes helt utan anledning.
På torsdag inleds en fyra dagar lång rättegång.
I nästan varje ärende dyker namnet på en 19-åring upp. Han tycks ha varit gängledare och drivits av att få slåss.

Sex personer har utsatts för ligans våld. Två killar på moped uppmanades att komma till Frillesåsskolan. Dit kom en bil fylld med åtminstone fyra ungdomar.
De rusade enligt åklagaren ut och gav sig på mopedkillarna. Ligan hade utrustat sig med knogjärn, knivar och ett basebollträ.
Offren för deras aggressioner hann fly på sina mopeder men förföljdes genom samhället.
Samma kväll, den 29 mars, blev en ung kille från Åsa attackerad inte långt därifrån. Han fick ta emot slag från ett basebollträ så att hans hjälm flög av och flera slag träffade intill struphuvudet.
Enligt ett vittne ska en i gänget därefter sagt:
- Du får tio sekunder på dig att sticka, annars slår jag ihjäl dig.

19-åringen tryckte enligt åklagaren in en annan kille i en bil och tvingade honom åka med. Den ofrivillige passageraren säger att han utsattes för dödshot, vilket den åtalade delvis erkänner.
19-åringens mamma säger att han varit våldsam mot henne flera gånger. Den körkortslöse sonen tvingade till sig hennes bilnycklar. Hon träffades i huvudet av en söndrig lampa så att hon började blöda.
På natten slet han enligt mamman loss ett element från väggen, missnöjd över den dåliga värmen. Med händerna slog han sönder dörrar, krossade två pinn-stolar och tryckte upp ett söndrigt stolsben mot hennes hals. Han beordrade henne att ställa sig vid väggen. Därefter högg han in en kniv i ett köksskåp, tio centimeter från hennes huvud.

19-åringen är medveten om att han har stora alkoholproblem. Han erkänner hotet men påstår att han placerade kniven minst 30 centimeter från mammans huvud.
En yngling överfölls på väg till bussen efter en fest i Äskatorp i Fjärås. 19-åringen är en av fyra åtalade. Han påstås ha utdelat flera sparkar mot offrets huvud men nekar liksom de andra.