
Blåbärsglass (1 liter)
Ingredienser:
2,5 dl vispgrädde
0,5 burk sötad kondenserad mjölk
125 g färska blåbär
1 dl florsocker
Gör så här:
1. Skölj blåbären och mosa dem genom en sil, så att du bara får ut saften från bären.
2. Sikta ner florsocker i bärsaften, rör runt och låt stå.
3. Vispa upp grädde och sötad kondenserad mjölk till ett fast fluff med elvisp.
4. Rör försiktigt ner blåbärssaften i glassmeten. Häll i en frystålig burk med lock och ställ in i frysen minst 8 timmar.

Kaffeglass med digestivekross (1 liter)
Ingredienser:
2,5 dl vispgrädde
0,5 burk sötad kondenserad mjölk
50 g mjölkchoklad
0,5-0,75 dl kokat kaffe
3-4 st digestivekex
Gör så här:
1. Vispa upp grädde och sötad kondenserad mjölk till ett fast fluff med elvisp.
2. Dela chokladen i mindre bitar och smält över vattenbad. Häll över kaffet i den smälta chokladen och rör om till en jämn smet.
3. Blanda kaffe/choklad med grädde/sötad kondenserad mjölk och rör försiktigt ihop allting. Toppa med krossade digestivekex.
4. Häll i en frystålig burk med lock och ställ in i frysen minst 8 timmar.

Passionsfruktsglass (1 liter)
Ingredienser:
2,5 dl vispgrädde
0,5 burk sötad kondenserad mjölk
2 äggulor
3 st passionsfrukter
Gör så här:
1. Vispa upp grädde och sötad kondenserad mjölk till ett fast fluff med elvisp.
2. Rör i äggulorna.
3. Gröp ur passionsfrukterna. Använd en sil och pressa ur all saft genom att trycka hårt med en sked. Det är bara saften du vill åt. (Ta eventuellt med några kärnor för dekoration och resten slänger du).
4. Häll saften över glassmeten och rör ihop. Häll i en frystålig burk med lock och ställ in i frysen minst 8 timmar.