Fram med elvispen och fixa allt för glassfesten

Att göra egen glass, utan glassmaskin, är hur lätt som helst. Har du bara en elvisp så kommer det att gå galant. Det finns många olika sätt att göra egen och enkel glass på. Ett utav dessa sätt är en bas på vispgrädde och sötad kondenserad mjölk. Dessa två vispas upp med elvisp och sedan smaksätts smeten. Min egen personliga favorit är glassen på passionsfrukt. Jag älskar passionsfrukt och i kombination med den krämiga glassmeten blev det en sagolik smakupplevelse. Dessutom bjuder jag på ljuvlig och len blåbärsglass samt en chokladglass med smak av kaffe och digestivekex. Låt glassfesten börja!

ANNONS

Följ Marie Lind på:

Bloggen: hemmabageriet.se

Instagram: @hemmabageriet.se

Blåbärsglass.
Blåbärsglass. Bild: Marie Lind

Blåbärsglass (1 liter)

Ingredienser:

2,5 dl vispgrädde

0,5 burk sötad kondenserad mjölk

125 g färska blåbär

1 dl florsocker

Gör så här:

1. Skölj blåbären och mosa dem genom en sil, så att du bara får ut saften från bären.

2. Sikta ner florsocker i bärsaften, rör runt och låt stå.

3. Vispa upp grädde och sötad kondenserad mjölk till ett fast fluff med elvisp.

4. Rör försiktigt ner blåbärssaften i glassmeten. Häll i en frystålig burk med lock och ställ in i frysen minst 8 timmar.

Kaffeglass med digestivekross.
Kaffeglass med digestivekross. Bild: Marie Lind

Kaffeglass med digestivekross (1 liter)

Ingredienser:

2,5 dl vispgrädde

0,5 burk sötad kondenserad mjölk

50 g mjölkchoklad

ANNONS

0,5-0,75 dl kokat kaffe

3-4 st digestivekex

Gör så här:

1. Vispa upp grädde och sötad kondenserad mjölk till ett fast fluff med elvisp.

2. Dela chokladen i mindre bitar och smält över vattenbad. Häll över kaffet i den smälta chokladen och rör om till en jämn smet.

3. Blanda kaffe/choklad med grädde/sötad kondenserad mjölk och rör försiktigt ihop allting. Toppa med krossade digestivekex.

4. Häll i en frystålig burk med lock och ställ in i frysen minst 8 timmar.

Passionsfruktsglass.
Passionsfruktsglass. Bild: Marie Lind

Passionsfruktsglass (1 liter)

Ingredienser:

2,5 dl vispgrädde

0,5 burk sötad kondenserad mjölk

2 äggulor

3 st passionsfrukter

Gör så här:

1. Vispa upp grädde och sötad kondenserad mjölk till ett fast fluff med elvisp.

2. Rör i äggulorna.

3. Gröp ur passionsfrukterna. Använd en sil och pressa ur all saft genom att trycka hårt med en sked. Det är bara saften du vill åt. (Ta eventuellt med några kärnor för dekoration och resten slänger du).

4. Häll saften över glassmeten och rör ihop. Häll i en frystålig burk med lock och ställ in i frysen minst 8 timmar.

ANNONS