Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Fotografera familjeporträtt

Om det är lite knepigt att få till ett bra porträtt så kräver en bra familjebild ännu mer av fotografen.

Samma grundförutsättningar gäller som vi porträttfotografering, men nu är det flera personer som skall bli bra på bilden samtidigt.

En stil som har varit väldigt populär bland porträttfotografer under ett antal år är så kallade lifestylebilder. Då handlar det om att fånga naturliga och uttrycksfulla bilder i reportagestil. Dessa bilder presenteras ofta i svartvitt, pastellfärger eller med något filter som bidrar till att förstärka bildens känsla.

Men vi vill slå ett slag för den lite bortglömda och i mångas tycke lite töntiga gruppbilden. Den är kanske inte så upphetsande i nuet. Men den kommer att ha ett stort värde längre fram i tiden.

Något du inte skall glömma bort är att mellan varven säkerhetskopiera dina bilder. Datorns hårddisk kan krascha när man minst anar det, och ovärderliga minnen från flera år kan på ett ögonblick försvinna.

Printa också ut de bästa och mest intressanta familjebilderna. Den snabba tekniska utvecklingen kan i framtiden göra att du inte kan få fram bilderna från det lagringsmedium du har valt för dina bilder.

När du får dina printkopior från labbet skriv gärna på bildens baksida vilket år bilden är fotograferad och vem den föreställer. Då får dina bilder ett mycket större värde i framtiden.