Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ulf Niklasson chefredaktör på Hallands Nyheter Bild: Annika Karlbom
Ulf Niklasson chefredaktör på Hallands Nyheter Bild: Annika Karlbom

Ulf Niklasson: Fortsatt satsning på det lokala innehållet

Satsningen på kvalificerad journalistik visar sig allt tydligare vara en framgångsfaktor. Det gäller hos Hallands Nyheter, där det lokala materialet är i fokus.

Ulf Niklasson här. Ny chefredaktör för Hallands Nyheter.

2020 var ett historiskt år på många sätt. För mediebranschen var det ett år då intresset för kvalitativ journalistik ökade kraftigt. De traditionella morgontidningarna ökade sina digitala konsumentintäkter med 45 procent – den största ökningen som branschorganisationen Tidningsutgivarna noterat sedan de började mäta. Det här visar med tydlighet att inte bara Spotify och Netflix, utan även morgontidningen är värd att betala pengar för så länge innehållet håller tillräckligt hög klass.

Fler och fler läser oss digitalt

För oss på Hallands Nyheter ser vi också en liknande utveckling, där fler och fler läser oss i våra digitala kanaler. Att vi kan ta betalt är också en förutsättning för att vi ska ha möjlighet att producera lokal, kvalitativ journalistik.

Det är i det här sammanhanget jag är oerhört stolt över att ha fått uppdraget och förtroendet att tillsammans med redaktionen fortsätta utveckla det lokala innehållet.

Så här är jag. Vi tar snabbversionen.

Född och uppväxt i Göteborg. Min journalistiska resa har varit på Göteborgs-Posten. Klev in som hyggligt ung sportreporter och slutade på avdelningen med åtta år som chef för GP-sporten. Fram till i måndags arbetade jag som administrativ redaktionschef.

Har alltid haft ynnesten att få resa mycket. Inte sällan landar jag i Storbritannien, där musiken, fotbollen och halvsunkiga pubar lockar, men håller med i kritiken om det brittiska köket.

Landslagsman i fotboll

Just det.

Har också gjort tio landskamper i fotboll – presslandskamper. Varav en som trög mittback i par med en aning, men bara en aning, rörligare Glenn Hysén i ett möte med England.

Självklart skall vi berätta vad Anders Tegnell säger och hur finansministern Magdalena Andersson tänker kring landets ekonomi, men vårt viktigaste fokus är alltid vad som sker i Varberg och Falkenberg med omnejd. Tunnelbygget, utvecklingen kring vaccinationerna, Gekås, besöksnäringen, sommarens nöjesevenemang och vad som händer inom idrotten är ämnen som prioriteras långt före.

För är det något jag kan lova framgent, så är det fortsatt satsning på det lokala innehållet.

Som chefredaktör är den självklara primära uppgiften att fortsätta leda och utveckla redaktionen så vi kan publicera fantastisk journalistik i alla kanaler. Vi ska granska missförhållanden, rapportera om viktig samhällsinformation, avslöja fusk, berätta om positiva saker och locka till skratt.

Tyck gärna till om vårt innehåll

Förutom det vill jag vara så tillgänglig som möjligt. Jag hoppas ni har mycket att diskutera och tycka om. Kom med beröm, skäll på mig, tipsa oss, tyck om varför vi skriver så mycket om just det, mindre om något eller inte alls om något annat.

Oavsett – jag vill höra vad ni tycker.

För så här är det, Hallands Nyheter är och ska alltid vara det självklara valet för att ha koll på det som händer lokalt.

Hoppas att ni får en fortsatt fin helg!

Här är ett erbjudande där du kan ta del av Hallands Nyheter.