En ung flicka utsattes för ett våldtäktsförsök på onsdagen. Polisen sökte i Hammerö efter en misstänkt gärningsman.
En ung flicka utsattes för ett våldtäktsförsök på onsdagen. Polisen sökte i Hammerö efter en misstänkt gärningsman. Bild: Mia Sandblom

Flicka utsatt för våldtäktsförsök i Kungsbacka

En flicka i 12-årsåldern ska ha blivit utsatt för ett grovt våldtäktsförsök på Hammerö under onsdagen. Det finns ingen gripen eller misstänkt för händelsen – nu vill polisen ha in tips.

ANNONS
|

Vid lunchtid på onsdagen ska en man ha ofredat en flicka i 12-årsåldern sexuellt när hon var ute och gick längs en cykelväg på Hammerö.

Mannen ska först ha förgripit sig på flickan genom att fysiskt ta på henne och därefter försökt dra med sig henne.

– Men hon lyckades slita sig loss och ta sig därifrån. Det här är förstås en fruktansvärd händelse att vara med om, säger polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr.

Ingen misstänkt för händelsen

Polisen har inlett en förundersökning gällande försök till grov våldtäkt och var på plats i området under onsdagseftermiddagen.

De har sökt med hundar och knackat dörr – men det finns ingen misstänkt gärningsperson.

ANNONS

– Vi är på plats och utreder det här ärendet såklart. Vi spärrade av brottsplatsen initialt och har genomfört en brottsplatsundersökning, säger Fredrik Svedemyr.

Det är oklart om det var flickan själv som larmade polisen, men polisen har hållit förhör med offret och fått in uppgifter som de arbetar vidare med.

– Vi har fått uppgifter som vi arbetar med men det är ingenting vi går ut med i nuläget, säger Fredrik Svedemyr.

Polisen söker vittnen

Nu vill polisen ha in tips om händelsen.

– Vi är intresserade av att komma i kontakt med alla som kan ha sett eller hört någonting i samband med händelsen. I så fall kan du kontakta polisen på 114 14 eller på polisen.se, säger Fredrik Svedemyr.

Det finns inga uppgifter om fysiska skador efter händelsen, eller ambulansbehov.

– Men en sådan här händelse är givetvis fruktansvärd för flickan och medför annan typ av skada. Hon får stöd av polisen som målsägande och offer i det här.

ANNONS