Flera fordon i olycka på E6

En lastbil och en bil krockade på E6, söder om Fjärås, under fredagsmorgonen. I samband med olyckan fick två personer föras till sjukhus, varav en vårdas för allvarliga skador.

ANNONS
|

Larmet inkom klockan 07.46 på fredagsmorgonen. Enligt räddningstjänstens initiala uppgifter hade en lastbil och en bil krockat.

Olyckan inträffade strax söder om Fjärås, ungefär i höjd med Torpasjön. Polis och tre enheter från räddningstjänsten larmades till platsen.

– Olyckan har inträffat i södergående riktning och vägen är i nuläget helt avstängd, säger L-O Nordström, larm- och ledningsoperatör, på räddningstjänsten strax efter klockan 08.

Två personer fördes till sjukhus

Tre ambulanser skickades även till platsen.

– Någon har kört in i ett räcke. Tre personer är inblandade i olyckan, säger Ola Nilsson, teamledare på SOS Alarm.

– Ambulanserna har lastat, och två patienter har förts till sjukhus, säger Martin Olofsson, på SOS Alarm strax innan klockan 09.

ANNONS

Enligt polisen har en av personerna fått allvarliga skador, medan den andra personen har oklara skador. Polisen har upprättat en anmälan om ej anpassat avstånd till framförvarande fordon.

– I samband med olyckan fick några förare också ordningsböter. De hade vänt och kört i motsatt körriktning på E6:an, säger Ulf Eriksson, stationsbefäl på Kungsbackapolisen.

Stor trafikpåverkan och släpköer

Klockan 09.00 hade räddningstjänsten lämnat platsen.

– Vägen är öppen igen, men köbildning som kvarstår, säger Peter Jonsson presskommunikatör på Trafikverket.

Fram till klockan 10.00 hade olyckan stor trafikpåverkan. Trafikverket skickade ut personal för att sanda vägbanan eftersom det var väldigt halt väglag på platsen.

ANNONS