Femåring biten av hund – förd till sjukhus

En pojke i femårsåldern fördes till sjukhus med allvarliga skador efter att ha blivit biten av en hund i Fjärås på onsdagseftermiddagen. Polisen utreder ärendet som vållande till kroppsskada.

ANNONS
|

Klockan 16.52 på onsdagen fick polisen larm om händelsen. Pojken ska ha skadats i huvudet men varit vaken när han fördes med ambulans till sjukhus.

Initialt gick polisen ut med information om att händelsen hade inträffat i Kollaområdet men Jenny Sjöström, kommunpolis i Kungsbacka, berättar på torsdagen att det inträffade i Fjärås.

– Det hände i anslutning till en bostad och det är en femårig pojke som blivit allvarligt skadad men läget är stabilt, säger hon.

Polisen har inlett en utredning gällande bristande tillsyn av hund och vållande till kroppsskada. Men omständigheterna kring händelsen, eller vad polisen gör i den pågående utredningen, vill Jenny Sjöström inte uttala sig om.

ANNONS

– Jag vill inte gå in på för mycket detaljer eftersom det är en pågående utredning och vi är i ett initialt skede, säger hon.

På onsdagskvällen fick polisen uppgifter om att hundägaren själv skulle kontakta veterinär för att avliva hunden men huruvida det har skett har Jenny Sjöström ingen information om.

Ärendet ska även anmälas till länsstyrelsen som är den myndighet som kan fatta beslut om eventuellt tvångsomhändertagande av djur, avlivning och djurförbud.

ANNONS