Yxmannen erkänner allvarliga brott

En drogpåverkad man gick runt med en yxa i centrala Falkenberg. Händelsen skapade panik och skräck. Nu har mannen förhörts av polisen.

ANNONS
|

”Man blir ju jätterädd. Detta ska ju inte behöva hända”. Det sa Tommy Jönsson som på nära hålla såg en man gå runt i centrala Falkenberg med en yxa i handen.

Ett annat vittne såg hur en mamma med barnvagn flydde i panik från mannen. Han ska ha kommit gåendes över Tullbron och rört sig mot Grand Hotell.

Händelsen utspelade sig den 28 januari mitt på ljusa dagen. Mannen, som är i 25-årsåldern, omhändertogs av polisen efter att två män lyckats brotta omkull honom på Brogatan.

Det visade sig vara en man som är välkänd av polisen sedan tidigare. Han uppges ha drogproblem men ska inte ha uppvisat speciellt våldsamma tendenser tidigare.

ANNONS

Utredningen är nu i princip färdig och ska lämnas över till åklagare som ska ta ställning till att väcka åtal eller inte.

Högst troligt lär mannen åtalas då han erkänt sina gärningar.

– Utredningsläget ser gott ut, han erkänner i princip samtliga brott han är misstänkt för. Han visar också tecken på att vara ångerfull, säger Jesper Koch, förundersökningsledare på polisen i Falkenberg.

Han misstänks bland annat för grovt olaga hot i samband med yxhändelsen i Falkenberg. Men det finns också misstankar om misshandel, olaga hot och falsklarm vid ett tidigare skede som bakas in i utredningen.

ANNONS