Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Ytterligare ett år utan åtgärd mot trafikfara

Cykelvägen som slutar tvärt vid Söderleden har blivit en följetong i HN. En trafikfara menar många, men än har inget gjorts åt den.

När Söderbron byggdes 1986 delades Tegelbruksvägen av Söderleden och den gick inte längre att använda. Men personer som rör sig i området vittnar om att en hel del försöker fortfarande – och korsar Söderleden mitt i en kurva med dålig sikt.

Tidigare somrar har gatu- och trafikenhetens svar blivit att det troligen kommer upp en skylt. Oavsett åtgärd utlovades någon form av lösning på problemet. Men än har inget hänt.
– Vi hade tänkt bryta upp cykelbanan men parkenheten använder den för att komma åt att klippa gräset, säger gatuchef Linda Larsson.

Olika intressen har med andra ord resulterat i ett oförändrat läge.
– Vi har väl inte sett det som ett jätteproblem. Men det är absolut inget lämpligt ställe att korsa på, säger Linda Larsson.

Även vid cykelvägens slut är gräset klippt trots att det enligt Linda Larsson finns en överenskommelse om att inte göra det.
– Det uppmuntrar lite till att köra där. Jag kollade med parkenheten och det hade fallit mellan stolarna. 
En annan anledning till att gatu- och trafikenheten inte gräver upp vägen är en oviss framtid. 
– Man vet inte vad som händer. Mycket bostäder planeras på Bacchus och området planläggs på andra sidan bron. Det vore dumt att ta bort cykelvägen och bygga tillbaka den igen, säger Linda Larsson.
Men det kommer inte upp en skylt denna sommar heller?
– Nej, vi har inte beställt någon skylt.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här