Ytterligare en spottattack i Falkenberg

Polisen har fått in ytterligare en anmälan om spottattack. Det är den fjärde anmälan som polisen får in om spottattacker i Falkenberg. — Det är grisigt nog att spotta på någon, men speciellt i dessa tider när det pågår en pandemi, säger Anders Persson, stationsbefäl i Falkenberg.

ANNONS
|

Hallands Nyheter har rapporterat om spottattackerna tidigare. Två killar i yngre tonåren har åkt förbi på elscootrar och spottat på personer.

Samtliga händelser ska ha inträffat i slutet på augusti, på olika platser i centrala Falkenberg.

Nu har ytterligare en anmälan inkommit till polisen. Händelsen utspelar sig på Kärrets väg, fredagen den 28:e augusti. Målsägande är en man i 85-årsåldern.

— Anmälningen är ungefär som de tidigare anmälningarna. De åker någon sparkcykel och vräker ur sig otrevligheter. Det är samma killar som gör det här, förklarar Anders Persson, polisens stationsbefäl i Falkenberg.

Det är fjärde gången polisen får in anmälan om spottattackerna i Falkenberg. De tidigare attackerna ska ha inträffat på Halmstadvägen, Sandgatan och på Doktorspromenaden. I två av fallen har personerna blivit spottade i ansiktet.

ANNONS

— Jag tycker det är fruktansvärt. Det är grisigt nog att spotta på någon, men speciellt i dessa tider när det pågår en pandemi. Det är för jävligt rent ut sagt, säger Anders Persson.

Vet ni vilka gärningspersonerna är?

— Ja, vi har god kännedom om vilka det är och vi ska hantera det därefter också såklart. Detta är något som inte är okej och som vi måste få stopp på.

Om gärningspersonerna är under 15 år gamla går anmälan vidare till socialen, förklarar Anders Persson.

ANNONS