Bilden är från en tidigare poliskontroll av yrkestrafik i Heberg.
Bilden är från en tidigare poliskontroll av yrkestrafik i Heberg. Bild: Bengt Kjellin

Yrkeschaufförer fastnade i polisens trafikkontroll

Under söndagen genomförde polisen en större trafikkontroll på E6:an i Heberg som i första hand riktade sig mot yrkestrafiken. Bland annat genomfördes 1391 nykterhetskontroller.

ANNONS
|

Söndagens insats genomfördes på trafikkontrollplatsen i Heberg i norrgående riktning och hade först och främst fokus på alkohol och droger. Framför allt kontrollerades yrkestrafik, både nationell och internationell, när 1391 nykterhetskontroller genomfördes.

"Vi vinkar in både nationell och internationell yrkestrafik, i dag rullar ju trafiken igång med veckans leveranser", förklarar Niklas Liedhem, ansvarig insatschef på polisen på polisens hemsida.

I kontrollerna stoppades bland annat två personer för rattfylleri, den ena av dem föraren till en tung lastbil. Polisen passade även på att besiktiga ett flertal fordon och fem av de rapporterades med brister, en stoppades för grov olovlig körning och fem personer för överlast. Hela listan från gårdagens kontroll finns i faktarutan nedan.

ANNONS

I början av december genomförde polisen en större razzia på E6 när vägen stängdes av i båda riktningarna i Snapparp och all trafik stoppades och kontrollerades.

Fakta: Rapporterade brott från polisens trafikkontroll

2 personer rapporterade för rattfylleri. (Den ena personen var förare av tung lastbil).

1 grov olovlig körning.

5 personer rapporterade för överlast.

5 personer rapporterade för bilbälte.

1 person rapporterad för bristfällig lastsäkring.

5 besiktningar av fordon som har fordonsbrister.

1 kontroll av farlig godstransport.

Källa: Polisen

ANNONS