Misstycket. Insändarskribenten är inte nöjd över hur rättsväsendet dömer i fall där brottslingen har begått flera brott.
Misstycket. Insändarskribenten är inte nöjd över hur rättsväsendet dömer i fall där brottslingen har begått flera brott.

Wikströms motparter överklagar

Tingsrätten dömde dem till över 2,7 miljoner kronor i skadestånd. Nu har de fyra tidigare anställda vid Wikströms Lås bestämt sig för att överklaga domen.

ANNONS
|

Gunnar Andersson är advokat åt de fyra tidigare Wikströms-medarbetarna.

– Jag har fått i uppdrag att överklaga. Det finns ett antal delar i domen och domskälen som vi menar inte är korrekta, säger han.

Vad dessa delar består i vill han inte utveckla i nuläget. Gunnar Andersson har fram till den 30 maj på sig att skriva en överklagan, men flaggar redan nu för att han eventuellt kommer att begära ytterligare anstånd.

Det är nämligen en inte helt okomplicerad historia, vilket bland annat märks i att tingsrättens dom var 55 sidor lång.

2014 lämnade Iréne Hermansson, Sven-Åke Hermansson, Fredrik Hermansson och Oliver Säfström Wikströms Lås och startade upp konkurrerande Skrea Lås & Smide. Enligt tingsrätten bröt de därmed mot ingångna avtal och bestämmelser i sina anställningskontrakt och ska därför betala skadestånd samt rättegångskostnader. Sammanlagt rör det sig om närmre 3 miljoner kronor, vilket Gunnar Andersson tidigare beskrivit som en personlig tragedi för hans klienter.

ANNONS

Huruvida fallet verkligen får en rättslig fortsättning beror dock på om Arbetsdomstolen beviljar prövningstillstånd.

ANNONS