Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Wheels & Wings lever upp till alla förväntningar

Amerikanare, flygplan, människor, kläder, alkohol, musik, fina bilar, fula bilar - första dagen av Wheels & Wings flög som vanligt inte obemärkt förbi.

Vid sexsnåret började crusingbilarna rulla i Falkenberg. Men innan dess hade mycket hänt under den första dagen av Wheels & Wings. Redan vid tretiden lyfter konstflyg från Larslanda i Morup och bjuder på en fascinerande uppvisning. Två plan flyger upp och ner och runt varandra. Väl nere på backen spinner de runt som vanligtvis racingbilförare gör i segerrus - och skapar ett stort rökmoln. 

– Det är miljövänlig rökolja. Samma som till träskivor i köket, poängterar piloten Bengt Andersson.Han har konstflugit under flera Wheels & Wings-helger men i år är första gången med Jacob Holländer. 

– Det är mest att de ska se farligt ut, säger Bengt Andersson i ett försök att tona ner de hissnande konster vi just sett. Men Ingvar Johansson fyller i.

– Jag har flugit i 50 år men skulle ändå inte vilja sätta mig i den. Han är ansvarig för flygfältets verksamhet och ser gärna att folk får upp ögonen för vad han kallar "ett av Sveriges bästa gräsflygfält." Egentligen är flygshowen riktad till de som befinner sig i Falkenberg och på motorbanan, men några valde ändå Larslanda.

– Det här räcker och vi slipper åka in till stan. Kul att det bjuder på lite extra här också, både när det startar och landar, säger Patrik Jönsson som bor i Morup och tog med sig barnen till flygfältet.

Utställningsbilar rullar vi det här laget runt på motorbanan och bygger upp inför urladdningen som sker under cruisingrundan. Många av hämningarna är redan släppta och saker visas som hör raggarkulturen till. Andra passar på att göra affärer. Frank Larsson fyndar ett par stänkskärmar till sin Chevrolet Bel air från 1957. Han har vanan inne för bilträffar och allt som oftast blir det en familjeaffär.

– Det är vi som har lärt upp dem här, säger frun Annette Larsson och pekar på både barn och barnbarn.

Det ska börjas i tid och det har ett gäng grabbar HN springer in i tagit fasta på. Från Hyssna och Lerum har de tagit sig till Falkenberg i A-traktorer . 

– Det tar tid och alla hatar en, säger Lukas Hellgren.
Även om fordonen är över 40 år och får delta i cruisingen väljer de att avstå den här gången.

– Vi är här för stämningen och för att titta på alla fina bilar, säger Pontus "jänkarn" Eriksson.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här