I helgen väntas uppehållsväder, vilket kan få fler att vilja åka eller titta på bilarna. Arkivbild.
I helgen väntas uppehållsväder, vilket kan få fler att vilja åka eller titta på bilarna. Arkivbild. Bild: Sigrid Malmgren

W&W-arrangörens vädjan inför helgen

Polisen och arrangören bakom Wheels & Wings vädjar till människors förstånd inför kommande helg. ”Jag hoppas att det inte sker något som påverkar nästa års arrangemang”, säger ordförande i Warbergs Automobile Club, Veronica Karlberg.

ANNONS
|

– Vi kan inte göra något, gatorna är ju fria. Men om man ändå ska åka uppmanar vi till att sköta sig, säger Veronica Karlberg.

Hon pratar om smittspridningen av Covid -19.

– 2020 blev som det blev. Jag förstår att det är trevligt att ses och hänga, det saknar vi allihopa. Men ska vi få bukt med coronapandemin är vi tvungna att ta ansvar.

Hon nämner också problemet med nedskräpning.

– Tänk er för när ni lämnar en plats, ta med skräpet och släng det i en soptunna eller hemma.

Orolig för nästa års arrangemang

Arrangören har idag bra kontakt med polis och kommun, Veronica hoppas att den inte kommer förstöras efter helgen.

ANNONS

– När vi beslutade om att ställa in förklarade vi för polisen att spontancruisingar kan ske ändå, men att vi inte står bakom dem. Jag hoppas att inget händer som kommer påverka nästa års arrangemang.

Veronica Karlberg ordförande WAC, arrangör av Wheels and wings. Arkivbild.
Veronica Karlberg ordförande WAC, arrangör av Wheels and wings. Arkivbild. Bild: Stefan Johansson

Förra veckan skrev HN om hur kommunen, polisen och Torggrillen förbereder sig för helgen. Nu har polisen presenterat konkreta förslag för hur de kommer hantera stora folksamlingar, exempelvis publik som vill titta på eventuella bilar.

– Vi kommer röra oss runt på stan och försöka hålla isär större folksamlingar genom att vädja till människors förstånd, säger polischefen i Falkenberg, Christer Bartholdsson.

Han framhåller att det egentligen inte är polisens uppgift, utan att medborgare har ett eget ansvar för att minska smittspridningen.

Gatorna som stängs av inför Wheels & Wings-helgen

Stortorget och Falkhallens parkering stängs av för bilar under helgen, liksom Nygatan mellan Sandgatan och Torggatan. Sträckan ingår vanligtvis i cruisingsträckan, men inga ytterligare vägar stängs av.

– Det är väl 10 000 kronors-frågan var de tar vägen när vi stänger i centrum, säger Christer Bartholdsson.

Han tror dock att stora asfaltsytor längs cruisingsträckan kommer samla många bilar och människor.

– Ibland kan man förutse saker i vårt jobb, men nu är det svårare. Vi försöker se det positivt och tar hand om det som kommer.

ANNONS

Läs mer: Polisen förbereder sig för bilinvasion- trots inställt W&W

ANNONS