Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Byggföretaget planerar att bygga ett område som inkluderar boenden över generationsgränserna. Bild: Wästbygg

Wästbygg storsatsar på Skogstorp

Ett nytt bostadsområde ska byggas i Skogstorp, signerat Wästbygg. Företagets förhoppning är att de första bostäderna ska stå klara under sensommaren 2022.

Wästbygg har köpt upp mark med rätt att utveckla fastigheter i Falkenberg. Byggföretaget planerar att bygga ett område som inkluderar boenden över generationsgränserna. 30 radhus, 65 lägenheter anpassade för +65-åringar och vårdboende med 60 platser blir det enligt planen för Skogstorp.

– Vi vill få till en liten blandstad där det finns plats för människor i olika platser i livet. Sen tror vi också att det är bra och ger mycket att blanda generationer i bostadsområden, säger David Alm, affärsutvecklare vid Wästbygg.

Första etappen i planerna är att bygga radhusen som förväntas stå klara sensommaren 2022. Radhusen ska vara bostadsrätter och Wästbyggs mål är att de ska kosta max två miljoner kronor. David Alm berättar att nästa steg är att söka bygglov och sedan sätta igång med byggandet så snart som möjligt.

– Vi har varit i kontakt med mäklare i området och genom det kommit fram till att två miljoner är en rimlig prisnivå där.

Framtida planer i Falkenberg

Nästa etapp i projektet är +65 bostäderna och vårdboendet. Planen är att dessa bostäder ska vara hyresrätter, men vägen till deras färdigställande är lång.

– Här har vi ingen färdig detaljplan än, men vi har arkitekter som jobbar med ett utkast just nu. Sen är det kommunala avtal som måste komma till där också för att vi ska kunna starta byggprocessen, säger David Alm.

För att vårdboendet ska bli verklighet krävs ett godkännande från kommunen. Wästbygg har under senare tid haft möten med representanter från Falkenberg för att diskutera företagets planer.

– De verkar positiva. Nu är det bara upp till oss att lägga fram ett förslag de ska ta ställning till. Får vi en god relation med kommunen i detta projektet bådar det även gott för framtida projekt.

Wästbygg har tidigare byggt många fastigheter i både Varberg och Halmstad. Falkenberg är ett relativt nytt tillskott i portfolion. David Alm berättar dock att förhoppningen är att fortsätta utveckla staden i framtiden.

– Vi tror på Falkenberg som tillväxtort, både i läge gentemot andra städer och i närhet till både hav och stad. Det är ett trevligt och attraktivt läge för oss helt enkelt, säger David Alm.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här