Arbetar för fullt. Björn Johansson, chef på ABF Norra Halland, jobbar stenhårt för att få ihop en visfestival i sommar. "Festivalen är viktig och en fin tradition. Den behövs", säger han.
Arbetar för fullt. Björn Johansson, chef på ABF Norra Halland, jobbar stenhårt för att få ihop en visfestival i sommar. "Festivalen är viktig och en fin tradition. Den behövs", säger han.

Visfestivalen räddad – får nytt namn

Då är det äntligen klart. Det blir en visfestival i sommar. Med ny arrangör och ett nytt namn. – "Visdagar i Falkenberg" är tänkbart, säger Björn Johansson på ABF som ska driva arrangemanget.

ANNONS
|

Efter många om och men har frågan kring årets visfestival fått ett svar. Det blir ABF (Arbetarnas Bildningsförbund) som tar över den klassiska festivalen. Alla pusselbitar är ännu inte på plats men det finns en stabil grund att stå på.

– Vi har vårt uppdrag i ABF och det är kultur för alla, både smått och den här typen av arrangemang. Den här festivalen behövs. När vi kontaktade Jarl Nordström (fastighetsägaren på Storgatan 24) så fick vi bara positiv respons att arrangera en visfestival, säger Björn Johansson, chef på ABF Norra Halland.

Tillsammans med Kultur i Halland och Falkenbergs kommun arbetar ABF nu stenhårt för att få ihop ett fungerande event i sommar. Och det är snabba puckar som gäller.

ANNONS

– Vi kontaktar artister hela tiden och pusslar för fullt. Det kommer att bli bra namn, både lokala artister och ett par kanoner, säger Björn Johansson.

Efter en stunds övertalning avslöjar han till slut ett namn som är klart för årets spelning – Toni Holgersson som i år var grammisnominerad i kategorin årets folkmusik/visa.

– Han är helt fantastisk, säger Björn Johansson som räknar med att presentera hela artistlistan i slutet av nästa vecka.

Med tanke på den knappa tiden räknar ABF med tre speldagar, 4-6 juli, och minst fyra artister per kväll. Biljetter till "Visdagar i Falkenberg", som arbetsnamnet är just nu, släpps runt den 3 juni. Men årets arrangemang blir inte en engångsföreteelse.

– Självklart tänker vi långsiktigt. Vi vill fortsätta med det här och utveckla konceptet.

Klart är också att välkände Torbjörn Johansson kommer att arbeta som konferencier och att ABF tar hjälp av Grand med serveringen av dryck.

Nina och Bo Persson som tidigare stått för arrangemanget försökte in i det sista att få till en 30:e visfestival. Men de lyckades inte ro i hamn en tillräckligt stor budget.

ANNONS