Visfestivalen hoppas kunna fortsätta

Det kanske blir en 30:e Visfestival i sommar trots allt. – Vår förhoppning är att vi kan fortsätta med Visfestivalen, inte bara i år, utan även framöver, säger fastighetsägaren Jarl Nordström.

ANNONS
|

I måndags försattes bolaget Värdshuset Hwitan i konkurs. Innebär det också att klassiska Visfestivalen dras med i fallet? Nja, så enkelt är det inte. Festivalen arrangeras nämligen av ett annat bolag, Visfestivalen i Falkenberg AB, som i mars bytte namn till Salt & Peppar Falkenberg AB. Där sitter, precis som i Hwitan, Nina Persson som vd. Hon skulle därför i praktiken kunna driva vidare Visfestivalen, men även det här bolaget dras med skulder på över 400 000 kronor.

Hoppet ställs förmodligen till andra intressenter som kan tänka sig arrangera musiktillställningen. Och fastighetsägaren till Storgatan 24 menar att det finns ett intresse.

ANNONS

– Det finns två som sagt att de skulle kunna tänka sig att försöka och det är vi positiva till. Det skulle vara riktigt roligt om vi kunde fortsätta med Visfestivalen, säger Jarl Nordström på Julvihus.

Han ser gärna att det inte bara blir en akuträddning av årets festival utan att den kan återkomma varje år. Vilka som visat sitt intresse vill inte Jarl Nordström avslöja. Men tiden är knapp om det ska bli verklighet.

– De sa själva att de trodde att de skulle kunna klara av det. Och vi kommer bidra med att det blir gratis, vi tar inte något betalt för hyran under de här dagarna, säger han.

Tommie Rasmussen på bokningsbolaget MTA har jobbat som konsult åt Visfestivalen från och till i cirka tjugo år och skulle ta över som programansvarig i år efter Torbjörn Johansson som slutat.

– De (Hwitan) har gjort en avsiktsförklaring att Visfestivalen skulle genomföras. Men jag har inte kunnat skriva avtal med några artister eftersom den ekonomiska situationen varit så osäker. Folk kan inte gå in och jobba om det inte finns garantier för pengar.

– Det är väldigt sent att börja boka artister nu. Men jättetråkigt och djupt beklagligt om Visfestivalen läggs ned, säger Tommie Rasmussen.

ANNONS

På turistbyrån i Falkenberg har det redan börjats sälja biljetter till festivalen som ska arrangeras mellan den 2 och 6 juli. En dagsbiljett kostar 380 kronor och en veckobiljett 1 250 kronor. I tisdags var försäljningen öppen som vanligt.

– Vi fortsätter att sälja biljetter så länge vi inte får direktiv om annat, säger Christina Kyhlberg på turistbyrån.

HN har förgäves sökt Nina Persson för en kommentar.

ANNONS