Villabrand i Falkenberg – en till sjukhus

Under natten utbröt en brand i en villa på Norra Ringvägen i centrala Falkenberg. Räddningstjänsten skickade ett större antal enheter till platsen, tillsammans med polis och ambulans. En man, som blev misstänkt för brott i samband med händelsen, fördes till sjukhus.

ANNONS
|

Det var vid 02.10-tiden, natten mot tisdag, som larmet först kom in. Enligt inre befäl Mats Rydberg utbröt branden i källaren.

– Det var en källarbrand men det hade också tagit sig lite i fasaden när vi kom till platsen. Vi har gått in med rökdykare för att söka av, sa han klockan 02.30.

Vid tiden för larmet rapporterades även kraftig rökutveckling. Totalt skickade räddningstjänsten tio enheter till platsen. Även polis och ambulans har larmats om händelsen och en man i 20-årsåldern, som också misstänks för brott, fick föras till sjukhus för vård. Mannen ska vårdas för lindriga skador, enligt Region Halland.

ANNONS

Strax innan klockan 04 meddelar Mats Rydberg att man börjat få läget under kontroll, men att man vid tiden undersökte huruvida branden spridit sig i byggnaden.

– De håller på att bryta upp lite fasad och sådant, bara för att se till att det inte tagit sig vidare i konstruktionen. Man undersöker även med värmekamera, säger det inre befälet.

Räddningstjänsten var kvar på plats för efterbevakning under tisdagsmorgonen.

Man misstänks för mordbrand

Enligt initiala uppgifter under morgonen ska mannen stå misstänkt för mordbrand och varit anhållen i sin frånvaro. Anhållan hävdes dock senare på tisdagen.

— Mannen är fortfarande inskriven på sjukhuset i Varberg så åklagaren valde att häva anhållan i väntan på att han vårdats färdigt, säger jourhavande förundersökningsledare i Halland.

Polisen misstänker dock inte att mannen ska ha försökt skada någon i samband med branden i villan.

— Mordbrand är en rubricering som också gäller egendom och i det här fallet handlar det om omfattande egendomsskada.

Hur arbetar ni vidare i ärendet?

— Huset är avspärrat och tekniker ska undersöka det under dagen.

Vet ni vad som orsakat branden?

— Ja, vi har en uppfattning om det men det är inget vi kommer gå ut med.

ANNONS

ANNONS