Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vill öka teknikintresset. Mattias Johansson, fabrikschef på SCA, hoppas att Tekniksprånget ska göra att fler unga söker sig till branschen. Bild: Ola Folkesson/Arkiv

Vill öka teknikintresset hos unga

Företaget SCA deltar i Tekniksprånget - ett projekt för att få unga att intressera sig för teknik.

Tekniksprånget är ett praktikprogram där arbetsgivare i Sverige tillsammans med regeringen jobbar för att få fler ungdomar till universitet med teknisk inriktning. Det handlar om unga som nyligen tagit examen från gymnasiet och som får chansen till fyra månaders betald praktik hos ett "teknikintensivt företag". Ett av företagen som ingår i projektet är SCA i Falkenberg. 

Varför ville ni vara med i Tekniksprånget?
– Detta gör vi ganska mycket för att stimulera ungdomar att välja teknisk utbildning. Från SCA:s sida är det viktigt att få unga att intressera sig och det här är ett sätt att få dem delaktiga och få dem att pröva på arbetslivet. Det är inte bara SCA i Falkenberg som är med på det här, utan det finns även på våra andra ställen runt om i landet, säger Mattias Johansson, fabrikschef på SCA. 
De senaste fyra månaderna har två praktikanter jobbat på SCA med olika projekt. 
– De två som har varit här har haft mentorer som nyligen är klara med sin utbildning. Och en av de första som var här för tre år sedan sökte sommarjobb här nu, så det känns jättekul. Det är lite det flödet vi vill ha.  

Handlar det om att ni vill få rätt arbetskraft till Falkenberg?
– Egentligen gör vi detta ganska mycket för att stimulera ungdomarna. Men om det blir så att de kommer tillbaka är det såklart jättekul. Långsiktigt är det ju så att vi behöver få in duktigt folk, vi behöver fylla på, säger Mattias Johansson. 

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här