Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

"Vi måste slå sönder fördomarna"

Så ska landsbygdsutvecklare Karin Torstensson och centrumutvecklare Henrik Olsson få stad och landsbygd att mötas.

Falkenbergs fulla potential kan nås först när stad och landsbygd får verka tillsammans. Om detta är landsbygdsutvecklare Karin Torstensson och centrumutvecklare Henrik Olsson övertygade. 
– Vi är ömsesidigt beroende av varandra, säger Henrik Olsson. 

Olika områden att utveckla men många gemensamma utmaningar - så ser de på sina jobb. För att nå bästa resultat jobbar de nära ihop. 
– För min del, som är relativt ny, så handlar det om att jag lär mig mycket av Henrik som verkligen är kung på att samverka, något som är viktigt oavsett var man är. Sedan handlar det om att vi kan använda samma verktyg när vi jobbar även om platserna är olika, säger Karin Torstensson. 

Tillsammans vill de sudda ut gränserna mellan landsbygd och stad och jobba för att platsen Falkenberg ska nå sin fulla potential. Ett viktigt mål är dialogen med medborgarna, att få folk att sluta känna ett "vi och dem". För att nå dit hoppas Karin Torstensson och Henrik Olsson att de själva, som galjonsfigurer för respektive sida men med stor känsla och respekt även för stad respektive landsbygd, ska kunna fungera som broar. De vill också sammanföra olika eldsjälar. 
– Tyvärr finns det fördomar åt båda håll och min uppfattning är att många i stan underskattar landsbygden. Samtidigt verkar folk på landsbygden känna att "de i stan har det bra på bekostnad av oss". Vi måste slå sönder fördomarna, säger Henrik Olsson. 

De lyfter Falkenbergs Skafferi som ett exempel när landsbygd och stad kommer ihop på bästa sätt. Hur produkter som kaffe, bröd och ost produceras och säljs på gårdsbutiker, och sedan också går att hitta inne i stan i olika affärer. Tre faktorer är centrala oavsett om det är stad eller landsbygd menar Henrik Olsson. 
– Det handlar om utbud, tillgänglighet och service. Tillsammans genom utbyten och samarbeten kan vi lyfta alla sidor och skapa många starka platser runt oss. 

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här