Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Veterinärkliniken måste flytta när fastighet rivs

Fastigheten på Kvekatorpsvägen är fallfärdig. MTA Bygg och Anläggning ska riva den. Kvar finns endast Veterinärkliniken som spjärnat emot men snart måste lämna området.

En efter en har hyresgästerna på Kvekatorpsvägen 22 blivit uppsagda och flyttat ut. Anledningen är att fastigheten står och förfaller. Ägaren MTA Bygg och Anläggning vill jämna den längs med marken och bygga upp en ny fastighet.

– Den fastigheten är utdömd och i bedrövligt skick. Den går helt enkelt inte att renovera upp. Vi vill fräscha upp området och behöver ta ett omtag, säger Mats Johansson, fastighetsansvarig på MTA Bygg och Anläggning.

Inte enkelt att flytta veterinärklinik

Tanken var att sätta grävskoporna i byggnaden redan i år. Men kvar finns ännu en hyresgäst: Veterinärkliniken i Falkenberg. Ägaren Dan Selariu känner sig överkörd och befarar att hans verksamhet, som funnits i över tolv år, ska raseras.

– Jag har renoverat upp lokalen så den är anpassad för en veterinärklinik med operation, labb och röntgen. Det är inte bara att flytta på en verksamhet hur som helst. Och kunderna uppskattar stället, det är lugn och ro här, säger han.

Han menar att MTA är skyldiga att hitta en likvärdig lokal åt honom men att det inte finns någon som uppfyller kraven.

– Tiden går men de säger inget konkret mer än att de vill att jag ska flytta härifrån, menar Dan Selariu.

Har erbjudit en tillfällig lokal i Falkenberg

MTA anser dock att de varit extra tillmötesgående gentemot Veterinärklinikens ägare.

– Vi ser gärna han flyttar in i en tillfällig lokal under tiden vi bygger. Vi har erbjudit honom en alternativ lokal. Sedan är han välkommen tillbaka i den nya fastigheten, säger Mats Johansson.

Dan Selariu har fram till sista december på sig att flytta ut. Därefter kommer fastigheten att rivas.

Fler nyheter om Falkenberg hittar du här

Superlokalt - här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här