Två byggföretag vill köpa tomter i Vessigebro för att bygga tre villor på ”platån”.
Två byggföretag vill köpa tomter i Vessigebro för att bygga tre villor på ”platån”. Bild: Lena Lyxell

Vessigebro fortsätter växa

Tre nya villor är på gång i Vessigebro. Två företag planerar att bygga på kommunala tomter på ”platån”.

ANNONS
|

Nyligen berättade HN om Västkuststugans planer på att bygga två flerbostadshus med fyra våningar med ett fyrtiotal lägenheter på tomten som Vessige byggmarknad ligger på. Nu är två andra byggföretag intresserade av att bygga i Vessigebro. Den här gången gäller det fristående villor som ska byggas på kommunala tomter på området som kallas ”platån”. Priset är 100 000 kronor per tomt.

– Det finns ett tryck och efterfrågan på bostäder i Vessigebro. Det märks bland annat på priserna som går upp, säger kommunstyrelsens ordförande Per Svensson (S).

När kommunstyrelsens arbetsutskott hade sitt sista möte innan sommaruppehållet var politikerna eniga om att säga ja till att de aktuella tomterna inte säljs via den kommunala tomtkön. Istället ska ett markanvisningsavtals tas fram som gäller i två år. Kommunfullmäktige ska först godkänna affären.

ANNONS

Kommunen har tolv småhustomter i Vessigebro som till salu via den kommunala tomtkön. Tre av dessa undantas från kön eftersom Westring Fastighet & Service AB och Mark och Bygg LG AB bebygga dem.

– Det är störst efterfrågan på boende på landsbygden när det gäller barnfamiljer. Äldre vill bo i tätorter. Därför gör vi någonting bra när vi släpper fram bostäder i tätorterna som äldre kan bosätta sig i. Då blir deras boenden på landsbygden lediga för barnfamiljer, säger Per Svensson.

ANNONS