Vessigebro förstärker vårdcentralen

Nu slipper Vessigebroborna att ta sig till Ullared när de vill besöka en läkare.

ANNONS
|

Vessigebroborna har engagerat sig i vårdcentralens framtid. Många har varit missnöjda med att det inte finns en läkare på plats fem dagar i veckan. Men nu ska det bli ändring på det. Situationen på vårdcentralen i Vessigebro diskuterades på ännu ett möte i Ätransalen på torsdagskvällen.

–Dels så har vi anställt en läkare som börjar om två veckor och dels arbetar vi så att alla yrkesgrupper ska jobba utifrån sin specifika kompetens, säger Katarina Samskog, verksamhetschef för de offentliga vårdcentralerna.

Kommer det finnas en läkare fem dagar i veckan i Vessigebro?

–Ja, det kommer det.

Kommer det anställas fler personer i andra yrkesgrupper?

ANNONS

–Nej, men vi ska jobba med all den kompetensen som finns. En viktig del i det är att vi samarbetar inom området Falkenberg så att invånarna får en så bra vård med bredd som möjligt.

– En sjukgymnast eller en distriktssköterska kan göra mycket som en läkare kan och den kompetensen finns att tillgå i Falkenberg.

I december förra året hölls ett första möte. Då var den dåvarande verksamhetschefen för vårdcentralerna och Kjell Ivarsson, chef för Närsjukvården i Halland på plats i Ätransalen. Där var också 120 engagerade Vessigebrobor och stämningen var tidvis upprörd.

Men nu är det andra tongångar. Dan-Olof Karlsson är ordförande för Samhällsföreningen i Vessigebro:

– Det känns väldigt positivt, det är det här vi kämpat för. Det kan ge resultat att inte bara sitta ner och vara passiv. Nu har vi räddat en viktig del i Vessige, säger han.

Dan-Olof Karlsson menar att tiden utan läkare har varit jobbig.

– Det har varit struligt här med många tillfälliga stafettläkare. Vi har tappat ett hundratal personer som lämnat för andra vårdcentraler, säger han och fortsätter:

– Men nu blir det säkert många som återvänder.

ANNONS